Skip to content

Meedenken over afval: samen aan de bak!

Redactie
9 juni 2021 | 14:00

Advertentie

Op dinsdag 22 juni vindt om 19.30 uur een meedenkavond plaats over afval. Dit jaar bepaalt de gemeente Nederweert hoe ze het afval in de toekomst gaan inzamelen. “We onderzoeken samen met inwoners welke methode het beste bij Nederweert past. Helpt je ons daarbij?” aldus de gemeente Nederweert.

Meedenken over afval

Restafval verminderen
De gemeenteraad stelde eerder het beleidskader VANG (Van Afval Naar Grondstof) vast. Eén van de belangrijkste doelstellingen is om in 2025 nog maar 30 kg restafval per inwoner te hebben. Dit vraagt onder andere om een nieuwe manier van afvalinzameling. Want met het huidige systeem halen we dit doel niet. De eerste stappen om te komen tot een nieuw afvalbeleid zijn gezet. Samen met een afvaardiging van de raad maken we de uitgangspunten concreter.

Meedenken
Welke ideeën heb je over de invulling van een nieuw afvalsysteem? Laat het de gemeente Nederweert weten tijdens de meedenkavond op dinsdag 22 juni. Tijdens deze bijeenkomst kun je meedenken en meepraten over een andere manier van afvalinzameling. Of de avond digitaal of fysiek plaatsvindt, is op dit moment nog niet bekend. Aanmelden kan wel al via info@nederweert.nl t/m vrijdag 18 juni. Kun je niet aanwezig zijn, maar heb je wel suggesties? Mail deze dan naar info@nederweert.nl.

Inwoners en raad betrekken
Een andere manier van afval inzamelen, vraagt om een gedragsverandering. Dat is een proces van een lange adem. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om inwoners en de raad hierbij te betrekken. “Overgaan op een nieuwe inzamelingsmethode doen we dan ook samen, onder het motto Samen aan de bak!

Advertentie

2 Reacties

  1. Eén van de belangrijkste doelstellingen is om in 2025 nog maar 30 kg restafval per inwoner te hebben.
    Per week, per maand of per jaar? Als dit per maand of per jaar is, dan is dit een volslagen onhaalbaar doel.

    Het zou mij overigens niet verbazen als de gemeente al een besluit heeft genomen en de burger voor de vorm alleen nog mag mee praten over de uitvoering van het besluit. Het besluit verwerpen is waarschijnlijk geen optie op de meedenkavond.

    Ik kan nu al voorspellen dat een beperking van het restafval dat de burger mag hebben gaat lijden tot meer afvaldumping in het buitengebied.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie