Skip to content

Gemeenteraad unaniem achter Motie borstonderzoek

Redactie
9 juni 2021 | 21:23

Advertentie

Het borstonderzoek bij vrouwen van vijftig jaar en ouder moet elke twee jaar plaatsvinden in plaats van eens in de drie jaar. Bovendien moet de leeftijdgrens waarop het onderzoek plaatsvindt, verlaagd worden van 50 naar 35 jaar.

Borstonderzoek

De partij JAN heeft hiervoor een motie ingediend tijdens de afgelopen raadsvergadering. En deze is door de hele gemeenteraad van Nederweert unaniem gesteund.

Uitholling van de zorg
Een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt te maken met borstkanker. Het borstonderzoek is bedoeld om borstkanker in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken, zodat de kans op een succesvolle behandeling groter en mogelijk minder ingrijpend is. De demissionaire staatssecretaris van Volksgezondheid heeft besloten dat vrouwen de komende tijd niet één keer per twee jaar onderzocht worden op borstkanker, maar slechts één keer per drie jaar. Deze maatregel leidt volgens JAN-raadslid Carin Sieben tot verslechtering van deze uiterst belangrijke voorziening. “Dit is wéér een uitholling van de zorg,” geeft Sieben aan.

Oproep aan het College van B&W
Daarom heeft JAN tijdens de raadsvergadering op 8 juni een Motie ingediend, waarin zij het College van B&W oproept om deze Motie door te sturen naar de staatssecretaris en de leden van de Tweede Kamer. En daarbij kenbaar te maken dat de genomen maatregel ongewenst en onverantwoord is. En dat Nederweert aandringt om deze maatregel in te trekken.

Alle partijen in de Nederweerter gemeenteraad hebben deze oproep van JAN ondersteund. De partij is zeer blij met dit besluit van de raad en hoopt uiteraard dat meer gemeenten deze Motie zullen overnemen.

Deel je mening!
Denk je na het lezen van dit stuk ‘daar heb ik ook een mening over en die wil ik graag met JAN delen’? Twijfel dan niet om contact te leggen met ons. Dit kun je doen door een mail te sturen naar info@jan-nederweert.nl< of via een privé-bericht op onze facebook-pagina.

Wil jij ook – net als JAN – het verschil maken in onze mooie gemeente? We zoeken nog vrijwilligers die onze organisatie kunnen ondersteunen. Bij interesse, stuur dan een mail naar bovengenoemd e-mailadres.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie