Skip to content

Ria Stienen geïnstalleerd als wethouder van gemeente Nederweert

Redactie
8 juni 2021 | 19:35

Advertentie

Nadat de heer Frank Voss vorige maand te kennen gaf zijn functie als wethouder neer te leggen is de Fractie van Nederweert Anders op zoek gegaan naar een opvolger. Nederweert Anders draagt Ria Stienen voor als nieuwe wethouder voor Nederweert. Dinsdagavond, tijdens de eerste fysieke raadsvergadering sinds lange tijd, is Ria Stienen geïnstalleerd als wethouder van de Gemeente Nederweert.

Ria Stienen nieuwe wethouder van Nederweert

Ria is een van de grondleggers van Nederweert Anders en thans fractievoorzitster. Sinds maart 2018 maakt zij deel uit van de Gemeenteraad van Nederweert. De partij is er zeker van dat Ria het ingezette werk van Frank Voss op een enthousiaste, deskundige wijze zal voortzetten. Met Ria aan het roer blijft Nederweert Anders zich met volle kracht inzetten voor een gezond, duurzaam, groen en sociaal Nederweert.

Ria Stienen
Ria is geboren in Ospel, opgegroeid in Ospeldijk en woont samen met haar echtgenoot in Nederweert. Zij heeft 2 volwassen zonen en is thans HR directeur van XPO Logistics Nederland, Belgie en Duitsland. Deze functie legt zij neer zodra de raad haar benoeming als wethouder heeft bekrachtigd.

Tijdens de raadsvergadering is Marijke Vaes-Schroën als nieuw raadslid in de gemeenteraad van Nederweert voorgesteld namens Nederweert Anders. Marijke vervangt Ria Stienen.

Marijke Vaes-Schroën
Marijke is geboren in Heythuysen, maar woont al bijna 40 jaar in Nederweert. Ze is gehuwd met Ton Vaes en samen hebben ze drie volwassen kinderen. Ze werkt sinds 2002 bij buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de rand van het Nationaal Park De Groote Peel. Daar is ze algemeen manager en onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van educatieve programma’s, promotie, activiteiten en vrijwilligers.  Haar betrokkenheid bij de natuur is dan ook groot en ze is – ook privé – vaak buiten te vinden. Wandelen, struinen en dan fotograferen wat ze tegenkomt. En als het weer écht te slecht is om naar buiten te gaan kan ze ook genieten van een goed boek.

Marijke is al jaren intensief betrokken bij Nederweert Anders, onder andere als factieondersteuner en – sinds kort – als bestuurslid communicatie.

Wethouder Frank Voss
Aan het begin van de vergadering sprak aftredend wethouder Frank Voss de vergadering toe. Hij wenst zijn opvolgster veel succes. Daarna sprak Jan van Nierop hem namens de raad toe en wenste hem alle goeds toe.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie