Skip to content

Zoutcabine/Halotherapie helpt ex-coronapatiënten aan meer lucht

Glendi
4 juni 2021 | 10:45

Advertentie

Steeds meer ex-coronapatiënten welke langdurige benauwdheidsklachten behouden maken gebruik van zouttherapie oftewel Halotherapie.

Zouttherapie

Velen die na een aantal weken uitzieken fysiek goed herstellen van corona blijven toch nog langdurige benauwdheid- en vermoeidheidsklachten ervaren. Door het inademen van zoutrijke lucht worden de longen gereinigd en geeft dit verbetering voor de longen maar ook de luchtwegen en voorhoofdsholtes. Men ondervindt verlichting van de klachten wat zorgt voor een verademing van de situatie. Het inademen van zoutrijke lucht vindt plaats in een zoutcabine zoals aanwezig bij Stichting Gezondheid & Ontspanning in Nederweert waarin de lucht vermengd wordt met medicinaal zout. Sinds de corona problematiek vinden dan ook steeds meer mensen hun weg naar zouttherapie, maar ook voor mensen met andere klachten waardoor slijm niet goed wordt afgevoerd werkt dit bevorderlijk.

Essentieel ingrediënt
Zout is een essentieel ingrediënt in het leven en wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse therapeutische en medicinale toepassingen.  Veel mensen ervaren na een paar dagen aan zee een veel beter en gezonder gevoel en het ademen gaat veel gemakkelijker. In de moderne samenleving is dankzij technologische innovaties een ander aspect van zouttherapie ontstaan. Hierbij wordt het belangrijkste voordeel van de kwaliteit van het zout voor de gezondheid bereikt door het vocht te absorberen. Door middel van een halogenerator wordt er zout in de zoutcabine geblazen. Op deze manier ontstaat een klimaat dat vergelijkbaar is met die van een zoutgrot/zoutmijn/aan zee. Dit klimaat heeft een sterk natuurlijk effect dat de gezondheid verbetert. Zouttherapie of ook wel Halotherapie genoemd helpt om meerdere nadelen tegen te gaan die het ademhalingssysteem kunnen belemmeren. Ontstekingen, bacteriële infectie, spastische verschijnselen van de bronchiën,
slijmvorming, gevoelige ademhalingsorganen. Alsmede bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, etc heeft zout een positief effect.

Halotherapie
Door de zouttherapie/halotherapie verbetert de conditie bij de meeste patiënten en verminderd of verdwijnt de benauwdheid, kortademigheid, stress, slijm in keel en/of longen, aanhoudende hoest, huidklachten zoals o.a. eczeem, etc. De oorsprong van zouttherapie gaat terug tot de zoutmijnen van Oost-Europa een aantal
eeuwen terug. Problemen met luchtwegen, verkoudheid en huidproblemen waren er nagenoeg niet onder de toenmalige mijnwerkers. Daardoor is een therapie als deze ontstaan en gingen mensen met huid- en luchtwegaandoeningen de zoutmijn in. Er zijn in sommige Europese landen nog steeds zoutmijnen welke op therapeutische doeleinden gebruikt worden. Een behandeling in de zouttherapie cabine onderga je gedurende 45 minuten met jouw kleding aan, het zout doet na het inademen ervan zijn natuurlijke werking van binnenuit jouw lichaam. Het is een natuurlijke en medicijnvrije behandeling. Tijdens de behandeling kun je relaxen onder het genot van een boek, tijdschrift, kopje koffie of thee.

Kijk eens op de website van Stichting Gezondheid & Ontspanning: www.sgo-nederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie