Skip to content

Albert Huijben wint Streekproductenpakket ter waarde van € 45

Redactie
30 april 2021 | 9:06

Advertentie

Afgelopen week stelde de Boeren van Nederweert de volgende vraag:

De kippen van zorgboerderij en boerderijwinkel Vreike-hof hebben flink wat eieren gelegd. Hoeveel eieren zitten er in de emmer op de foto?

De kippen bij Vreike-hof zijn biologisch. Maar hoe kun je in de winkel zien of een ei biologisch is? Dit is te zien aan de code welke op het ei gestempeld staat. De 0  staat voor een biologisch ei. Zou er i.p.v. een 0 een 1 staan dan gaat het om een vrije uitloop-ei. Deze eieren zijn gelegd door kippen die ook naar buiten kunnen. Zou er een 2 staan dan heeft een scharrelkip dit ei gelegd. Scharrelkippen zijn kippen die zich vrij door de stal kunnen bewegen. Gevolgd door het cijfer komen er twee letters welke het land van herkomst aangeven. Als laatste zie je het nummer van de boerderij. Op deze manier kan men ten alle tijden de afkomst van het ei bepalen. Dus kom je ei tegen met de code 0-NL-80155? Dan weet je dat het ei van Vreike-hof afkomstig is.

Tussen de vele inzendingen die dit keer zijn binnen gekomen zat maar één goed antwoord. Dat antwoord kwam van Albert Huijben. Tijdens het overhandigen van het streekpakket geeft Albert aan bekend te zijn met de Boeren van Nederweert. ‘Vroeger heb ik altijd gevoetbald op Boeket en ging altijd in Nederweert op stap. Daarom ken ik een aantal boeren ook persoonlijk. Dit keer heb ik een poging gewaagd, iets wat ik normaal niet zo snel doe, en nu ook nog gewonnen.’ Albert, gefeliciteerd met je prijs. Laat het smaken!

In onderstaand filmpje geeft Esther van boerderijwinkel Vreike-hof het antwoord.

Boeren van Nederweert Quiz
Vanaf september 2020 is de vereniging Boeren van Nederweert gestart met de Boeren van Nederweert quiz. Iedere twee maanden wordt er een quizvraag gepubliceerd op Nederweert 24. Door op deze vraag te antwoorden maak je kans op een leuke prijs!

Voor de organisatie van de quiz wordt samengewerkt met MKB ondernemers uit de gemeente Nederweert.

Meer informatie vind je op www.boerenvannederweert.nl.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie