Skip to content

Korte verhalen over de lange historie van de Pinnenhof

Redactie
27 april 2021 | 13:00

Advertentie

In het proces om te komen tot een nieuw gemeenschapshuis voor Nederweert kijkt de gemeente Nederweert vooruit. “We bouwen samen met verenigingen van de Pinnenhof aan een duurzaam thuis”, vertelt wethouder Dieteren. “Maar het mooie verleden van het gemeenschapshuis krijgt ook zeker aandacht. Daarom gaan we alle Pinnenhof-verhalen verzamelen en bundelen tot een boekwerk.

Historie van de Pinnenhof

Oog voor het verleden
We maken, samen met de huidige gebruikers, plannen voor de toekomst. Hoewel de blik daarbij natuurlijk op de toekomst is gericht, hebben we in het proces ook oog voor het verleden. Wethouder Dieteren: “Gemeenschapshuis de Pinnenhof heeft een rijke historie. De jeugd kwam er op zondag samen, het verenigingsleven was kind aan huis en tijdens het vastelaovendj-seizoen ‘hing je er met de benen buiten’.”

Gebundelde vertelsels
Veel dorpsgenoten hebben mooie herinneringen aan de Pinnenhof of vervulden een rol in het succes van dit gemeenschapshuis”, vervolgt de wethouder. “Zo ontstond het idee om de verhalen op papier te laten zetten. Van geschiedschrijving tot jeugdsentimenten en van feiten tot legendes. Het komt allemaal voorbij. Naar verwachting publiceren we vanaf juni maandelijks een vertelling. Uiteindelijk bundelen we alle Pinnenhof-verhalen tot een mooi boekwerk.

Dank voor inzet
Oud-bestuursleden Ton Rijken en Tjeu Lempens ontvingen, als dank voor hun inzet voor de Pinnenhof op donderdag 22 april uit handen van wethouder Dieteren symbolisch een eerste drukproef.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10

Advertentie