Skip to content

In Memoriam Jan Geuns, Ospel

Redactie
27 april 2021 | 11:11

Advertentie

Met het overlijden van Jan Geuns (95) verliest Ospel een inwoner met bijzondere maatschappelijke en culturele verdiensten. Jarenlang was hij actief bestuurder bij de plaatselijke landbouw organisaties (Boerenbond/LLTB, Boerenleenbank/Rabobank) o.m. sinds 1965 als bestuurslid en voorzitter van de Rabo organisatie Nederweert. Bij zijn afscheid in 1996 ontving hij de Erepenning van de gemeente Nederweert. Aanvankelijk exploiteerde hij een topveebedrijf maar zette niet de stap naar een megaveebedrijf.

Jan Geuns

Jan benutte zijn rijkelijke talenten ten volle. Op jonge leeftijd bekwaamde hij zich met zelfstudie – en zonder piano – in het muziek maken, zijn grote passie. Zijn woning was steeds vol zang en muziek. Het resulteerde in een succesvolle nevenactiviteit als directeur van muziekgezelschappen en koren. Gedurende 13 jaren was Jan Geuns directeur van de Ospelse harmonie Melodie der Peel – waarin al zijn kinderen van de partij waren/zijn – , 11 jaren dirigeerde hij de Gemengde Zangvereniging St. Cecilia te Ospel. Gezamenlijke concerten zijn nog altijd culturele hoogtepunten in Ospels verleden. Ook was hij directeur van de fanfare Semper Avanti in Grashoek en fanfare St. Antonius te Budel-Schoot. Jan was ook maestro van de Ospelse hofkapel De Kloeësterhofzangers en dirigent van het ouderenkoor.

Sinds 1934 was Jan Geuns lid en sinds 1945 directeur van het Kerkelijke zangkoor te Ospel – tot zijn 80e verjaardag – om daarna nog een aantal jaren de kerkkoren te Someren-Eind en Lierop te leiden. Hij werd begiftigd met de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia en Pontifice.

Voor al zijn bijzondere verdiensten ontving Jan Geuns de Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau en eretekenen van de St. Gregoriusvereniging.
Tot voor kort genoot met echtgenote van hun rijke groenten- en bloementuin en thuisbos in het Ospelse buitengebied. Hij ruste in vrede.

Sjef Geuns

Advertentie

4 Reacties

  1. Fam. Geuns

    Geven de Heer jullie de kracht, in deze moeilijke weg..
    RUST ZACHT JAN
    En voor de nabestaande heel veel sterkte en kracht om door te gaan….

  2. FAM Geuns

    Geven de Heer jullie de kracht in deze moeilijke weg
    RUST ZACHT JAN
    En voor de nabestaande heel veel sterkte en kracht om door te gaan…

  3. Gecondoleerd allemaal en heel veel sterkte met hét overlijden van pap schoonvader en opa

  4. Ik wens jullie heel veel sterkte met het overlijden van je man, pap, schoonvader en opa.

    Jan heeft veel betekend voor de Ospelse gemeenschap. Een kleurrijke persoonlijkheid leeft voort in velerlei harten.

    Bert Vossen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie