Skip to content

SSIL lanceert website voor handhaving in buitengebied

Redactie
13 april 2021 | 10:12

Advertentie

Eind maart is met een druk op de knop de website www.ssil.nl gelanceerd: een online vergaderlocatie voor handhavers in het buitengebied, buitengewoon opsporingsambtenaren en beleidsmedewerkers. Dit platform gaat nog meer bijdragen aan één effectieve overheidsaanpak in Limburg op het gebied van veiligheid. Ook Nederweert is aangesloten.

SSIL

Misstanden in buitengebied
Het samenwerkingsverband Samen Sterk in Limburg (SSIL) is in 2019 opgericht en heeft als doel om misstanden in het buitengebied van Limburg effectief te kunnen aanpakken. In het buitengebied kunnen veel vormen van criminaliteit voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het dumpen van drugsafval, stroperij of illegaal crossen.

Handhavingskaart
Medewerkers van de 39 partners vinden elkaar nu nog beter door deze nieuwe vorm van online samenwerking. Nu de afstemming van handhaving en toezicht in het buitengebied met name online plaatsvindt, is dit een stevige stap vooruit om de samenwerking verder te intensiveren. Via een speciale inlog krijgen buitengewoon opsporingsambtenaren en beleidsmedewerkers toegang tot tal van documenten zoals protocollen, werkafspraken en ook een interactieve handhavingskaart. Dat draagt bij aan efficiëntere preventie, controles en handhaving in het buitengebied.

Ook voor burgers
De website www.ssil.nl heeft ook een openbaar deel voor (Lim)burgers waar allerhande informatie over natuurgebieden en het samenwerkingsverband zelf is te vinden. Ook krijgen burgers een handig overzicht waar en hoe zij melding kunnen maken van criminaliteit en overlast in het buitengebied.

Georganiseerde aanpak
Veiligheid is een belangrijk thema voor burgers, ondernemers en overheid. “Door signalen en informatie op te halen bij partners is de Veiligheidsagenda Limburg opgesteld. Daaruit wordt invulling gegeven aan verschillende onderwerpen op het gebied van veiligheid. Het vergroten van toezicht en handhaving, maar ook het creëren van meer bewustzijn en preventie op het gebied van veiligheid in het buitengebied is met SSIL een speerpunt hierin”, aldus gedeputeerde Robert Housmans (sociale agenda, zorg en veiligheid).

Samenwerking in handhaving
Wij werken samen met onze partners aan veilige en leefbare wijken en buurten en natuurlijk ook in het buitengebied.” Samen Sterk in Limburg (SSIL) is een samenwerking die wordt gevormd door 39 partijen waaronder alle Limburgse gemeenten, Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg, Politie eenheid Limburg, Openbaar Ministerie parket Limburg, Sportvisserij Limburg, Wildbeheereenheden en de terrein beherende organisaties zoals Staatsbosbeheer, Stichting het Limburgs Landschap en de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie