Skip to content

Nationale Diabetes Challenge in Nederweert

Redactie
7 april 2021 | 10:03

Advertentie

Wandelen, een zeer goed en goedkoop medicijn! Dat is ook de mening van fysiotherapeut Irma Steijvers (FyioFitness Nederweert) en beweegcoach Pien de Swart. Om deze reden wordt de Nationale Diabetes Challenge binnen Nederweert opgepakt. Vanaf maandag 3 mei gaat wekelijks een groep deelnemers wandelen in de buurt, dit onder begeleiding van verschillende zorgprofessionals. Wij nodigen u uit om mee te wandelen.

Nationale Diabetes Challenge

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 16 tot 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor de gezondheid. De challenge is in 2016 gestart voor mensen met diabetes, maar sinds 2019 is er ook speciale aandacht voor mensen met COPD. Ook zonder diabetes of COPD ben je welkom om deel te nemen. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Wanneer gaan we wandelen?
In Nederweert vindt de eerste wandeling op maandag 3 mei om 18.30 uur plaats. Hierbij wordt rekening gehouden met het wandelniveau, waardoor de wandeling voor iedereen toegankelijk is. Samen wordt getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Ieder jaar staat de laatste week van september in het teken van de afsluiting van de NDC. Ook dit jaar zal de NDC wederom feestelijk afgesloten worden. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen zal een keuze gemaakt worden om dit landelijk, lokaal of individueel (digitaal) te doen.

Meer weten?
Uiteraard wordt op zo veel mogelijk deelnemers gehoopt! Voor vragen kan contact worden opgenomen met beweegcoach Pien (pcp.deswart@landvanhorne.nl) of Irma Steijvers (irma.steijvers@fysiofitnessnederweert.nl). 

Wandelt u ook mee?!
Schrijf je dan in via www.nationalediabeteschallenge.nl deelname kost eenmalig 5,50 euro.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie