Skip to content

Overname De Pinnenhof biedt weer perspectief voor huidige gebruikers

Redactie
12 maart 2021 | 17:01

Advertentie

Onlangs heeft de gemeente Nederweert het gemeenschapshuis De Pinnenhof overgenomen. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de beoogde doorontwikkeling naar een multifunctionele accommodatie (MFA). De fractie JAN heeft zich altijd sterk gemaakt voor een toekomstbestendige De Pinnenhof en is dan ook heel tevreden dat er eindelijk perspectief geboden wordt aan de verenigingen en gebruikers.

Samen met de gebruikers doorontwikkelen
De verdere ontwikkeling van een toekomstgerichte Pinnenhof gebeurt in nauwe samenwerking met de gebruikers en verenigingen. Wethouder Carla Dieteren zet hierbij volgens JAN volkomen terecht in op participatie van deze groepen. Zij zijn tenslotte ook de toekomstige gebruikers. Doordat de gemeente heeft toegezegd om de exploitatiekosten zeker nog 2,5 jaar te betalen, kunnen de huidige activiteiten in het gemeenschapshuis bovendien gewoon door blijven gaan terwijl er hard gewerkt wordt aan de doorontwikkeling.

Bruisend gemeenschapshuis van de toekomst
De fractie JAN ziet graag dat over een aantal jaren De Pinnenhof een bruisend ontmoetingscentrum is in Nederweert, waar jong én oud een eigen plekje kan vinden. In de aankomende raadsvergadering spreekt JAN de wens uit om bij de ontwikkeling naar een MFA een omgevingsanalyse uit te voeren, waarbij zelfs breder wordt gekeken dan alleen de huidige gebruikers. Daardoor kan een echt bruisend gemeenschapshuis ontstaan met grote meerwaarde voor de gehele samenleving in Nederweert.

Toekomstbestendige gemeenschapshuizen
JAN is tevreden dat er na het toekomstbestendig maken van gemeenschapshuizen Haazehoof in Ospel en Reigershorst in Nederweert-Eind nu ook een volgende stap is gezet in de toekomst van gemeenschapshuis De Pinnenhof. Goed om te zien dat dit College het belang van gemeenschapshuizen vooropstelt en samen bouwt aan toekomstbestendigheid.

Samen met JAN het verschil maken? Praat mee of word lid! Stuur een mail naar info@jan-nederweert.nl.

Advertentie

12 Reacties

  1. toch apart dat het JAN, het bijna failliet, gaan van de pinnenhof ziet als een succes van hun handelen. volgens mij is het het trieste gevolg van gebrek aan daadkracht van dit college en dit versterkt door corona. want alle aangedragen oplossingen werden door besluiteloosheid geen succes. Het enige positieve aan dit geheel is dat het voortbestaan van de pinnenhof nu voor 2.5 jaar is gegarandeerd. maar het ontbreken van visie of veranderingsgezindheid zorgt voor onzekerheid daarna. want tot nu toe is het JAN niet verder gekomen dan te roepen deze pinnehof blijft op deze plek staan en volgens mij is dat net de 2 punten waardoor de problemen van de pinnehof zijn ontstaan.

    • Dat klopt helemaal.
      Eerst het bestuur tot wanhoop drijven om het vervolgens voor 1 euro over te nemen. Heel knap van het JAN. Ze moeten zich schamen.

    • Een gemeenschapshuis gaat niet ‘failliet’ in 2 jaar, Frans. De teloorgang is al veel eerder ingezet. Wat jij nu doet is eenzijdig met het vingertje wijzen. Daar help je de verenigingen niet mee vooruit. Het is bovendien kort door de bocht, politiek ingegeven geleuter. Dáár help je niemand mee vooruit.

    • Inderdaad beste deurklink. een gemeenschapshuis met een volledige horeca vergunning gaat niet failliet in 2,5 jaar. Maar al jaren geleden werd er door de toenmalige coalitie’s gesteld dat er een nieuw moest komen. Dit omdat het gebouw niet meer voldeed aan de eisen van de gebruikers. Echter ik hoor het JAN afgelopen verkiezingsdebat in de pinnenhof nog roepen deze pinnenhof blijft op deze plek staan als het aan ons ligt. Daarmee gaven ze aan dat alternatieve locaties en eventuele samenwerkingen door hun geblokkeerd zouden worden. En dit is dus ook gebeurd. Nu blijkt dat dit geleid heeft tot een (bijna ) failliet van de pinnenhof. Nu claimen net zei dat ze de pinnenhof hebben gered terwijl ze net het laatste duwtje richting ondergang hebben gegeven. Terwijl als je echt wat wilt doen aan deze situatie dan zul je visie en een toekomstperspectief moeten hebben en dan de daadkracht om het uit te voeren. En niet de tekorten aanvullen en daarmee de huidige horeca-ondernemers met algemene middelen kapot concurreren. Want daarmee help je nederweert zeker niet vooruit.

    • Een gemeenschapshuis met volledige horecavergunning, visie, toekomstperspectief en daadkracht zou een must zijn voor ons allemaal Frans.

    • Inderdaad bouw tegenover ,of verbouw de Rabobank
      en je creëert een mooie plek voor gemeenschappelijk gebruik.
      Ga kijken in Someren daar staat al jaren een multi functioneel gemeenschapshuis.
      Overdag ook vrij toegankelijk voor jonge oudere om te biljarten of een kaartje te leggen en bovenal aanspraak.
      Ga ervoor en iedereen heeft er jaren plezier van.

  2. Daar zal de Nederweerter horeca blij mee zijn dat de gemeente met ons geld een commerciële instantie gaat financieren. Neem aan dat zij nu ook wel een 300.000 euro willen krijgen. Dit is oneerlijke concurrentie.

  3. Evengoed appart , als in ‘groot’ Nederweert iets moet gebeuren of het bij een sportclub of de Pinnenhof is dan moet dat volledig met gemeenshapsgeld gebeuren .
    In de kleine kernen daarintegen word een groot gedeelte door de gemeenschap opgepakt /uitgevoerd , vanwaar dit onderscheid ?

    • Typisch het JAN om alleen voor groot Nederweert de brug op te gaan en de kleine kernen links te laten liggen.
      En dan nu schrijven dat ze zo blij zijn met de kleine kernen ongelofelijk.

    • Niks groot Nederweert. In Leveroy staat een prachtig verenigingsgebouw, mede met (heel) veel gemeenschapsgeld gebouwd. In Ospel zit best wat gemeenschapsgeld in de Haaze-hoof terwijl in de Pinnenhof jaren weinig is geïnvesteerd. Wat wil je, dat de tent gesloten wordt? Dan staat ook iedereen op zijn achterste poten.

  4. Beste deurklink wat een sport kantine die gebouwd is omdat de sportvelden nodig waren voor woningbouw is mij volstrekt onduidelijk. Leveroy heeft een gemeenschapshuis in de pestoerskoel. En ospel heeft een volledig geprivatiseerd gemeenschapshuis wat met veel inzet van vrijwilligers in stand wordt gehouden. Beide krijgen subsidie voor maatschappelijk gebruik maar dat kreeg de pinnenhof ook.

    • Mij is ook volstrekt onduidelijk, Frans, waarom Guus de kernen, ‘kleine kernen’ noemt en Nederweert ‘Groot Nederweert’. Ook Benno heeft het over Groot Nederweert en weent dat de kleine kernen er bekaaid vanaf komen. Ongelofelijk. Calimero gedrag. De kernen mogen groots zijn op het moois dat ze hebben bereikt. Leveroy en Ospel zijn goed bediend.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie