Skip to content

Weert slaat 14 maart klimaatalarm

Redactie
4 maart 2021 | 16:00

Advertentie

Foto: Anjo de Haan – Klimaatcrisis Coalitie

Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de recent opgerichte klimaatcoalitie van regio Weert doet mee. “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen… Wij kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en de bedrijven niet voor mensen én het klimaat kiezen, dan blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom klinkt in heel Nederland, ook in Weert, op zondag 14 maart om 15:00 uur het Klimaatalarm“, zegt Marieke Manders.

Klimaatalarm

Tijdens de manifestatie in Weert verwachten ze met ongeveer 50 mensen vanaf 14:00 uur stil te staan voor het klimaat op het grasveld bij de Stadsbrug, op de hoek van de oude Suffolkweg en de Eindhovenseweg. Van 14:00 tot 14:30 uur zullen een aantal lokale sprekers, waaronder wethouder Geert Gabriels en stadsecoloog Renata Bruinsma, de aanwezigen toespreken en vanaf ongeveer 14:30 uur streven we naar een live audio-verbinding met de centrale studio in Amsterdam.

Veiligheid staat voorop, dus we houden ons in overleg met de gemeente aan de corona-maatregelen. We roepen alle inwoners in de regio Weert op zich aan te melden. Mensen die liever niet naar de manifestatie komen, kunnen ook vanuit huis, hun stem laten horen. Via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kun je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan.

Aanmelden kan via www.klimaatalarm2021.nl.

De Weerter klimaatcoalitie wordt gesteund door FNV, Limburg voor 14, IVN Weert e.o., Ecoteam Philips van Horne, Stichting Groen Weert, Vogelwerkgroep Nederweert, Weert Energie, Newecoop, Nederweert Anders, PvdA, Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP. Weert Lokaal steunt enkel het online gedeelte. De Weerter klimaatcoalitie werkt samen met de klimaatcoalitie in Roermond, in Heerlen en in Maastricht.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. ‘Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van de regio Weert nog van zich horen!’

Advertentie

3 Reacties

  1. Klimaatalarmisme vertoont veel gelijkenis met christelijke religies.
    Nu veel mensen zich hebben afkeerd van de kerk is voor sommige klimaat het nieuwe geloof.
    Er is sprake van een dogma waar niet van af geweken mag worden. Wie dat toch doet wordt door de alarmisten verkettterd.
    Er is sprake schuld en boetedoening.
    Er is sprake van een hel in de vorm van de voorspelling van een onleefbare aarde en een hemel in de vorm van een groene aarde zonder klimaatverandering dankzij windmolens en zonneweides.
    Net zoals met religie is er geen fatsoendelijke wetenschappelijke onderbouwing voor al het voorspelde onheil. Onhiel dat alleen bestaat in de bijbel in de vorm van computermodellen van de worst-case scenario’s van het IPCC.

  2. Tegen de alarmisten zou ik willen zeggen, laat je niet nog gekker maken en lees alvorens actie te ondernemen het onlangs uitgebrachte boek “Welkom in de Paniekfabriek” (230 blz.) van Ir. Simon Rozendaal. Voor een bedrag van rond € 17,00 kun je kennismaken met een 100%-ontzenuwen van zeer veel in ons dagelijks leven binnengeslopen en op kul gebaseerde alarmverfhalen (tussen de 60 a 70 onderwerpen). Velen zullen zich dan realiseren dat we voor een belangrijk deel op sleeptouw worden genomen door personen als Timmermans die kennelijk bestaan bij de gratie van de hondstrouwe volgers en een leger van niet-nadenkers.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie