Skip to content

Raad stelt ontwerp-omgevingsvisie voor buitengebied vast

Glendi
17 februari 2021 | 11:41

Advertentie

Op dinsdag 9 februari 2021 is het ontwerp van de omgevingsvisie voor het buitengebied van Nederweert door de gemeenteraad vastgesteld. Complimenten waren er van alle fracties over het proces, de participatie en de communicatie.

Digitale informatiebijeenkomst

De raad vroeg ook om enkele aanpassingen van de visie. Deze zijn verwerkt. Op vrijdag 26 februari start de periode dat zienswijze ingediend kunnen worden. Op dinsdag 23 maart organiseert de gemeente een digitale informatiebijeenkomst voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Je leest er binnenkort meer over.

Waarom een omgevingsvisie?
In 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet verplicht alle provincies en gemeenten in Nederland om een visie op de leefomgeving te ontwikkelen. Deze visie dient als basis voor het Omgevingsplan dat de regels bundelt. Op dit moment zijn de regels voor de leefomgeving nog verspreid over meerdere bestemmingsplannen, verordeningen en beleidsstukken. Dat is niet overzichtelijk.

Richting voor de toekomst
De Omgevingsvisie Buitengebied Nederweert geeft richting aan mogelijke en meer complexe ruimtelijke ontwikkelingen. Het doel is om permanent en vooral ook samen zorg te dragen voor een gezonde, veilige en mooie leefomgeving. Dit doet de gemeente door ruimte te geven aan eigen initiatieven die niet zondermeer passen in het bestemmingsplan. Tegelijkertijd moeten deze initiatieven voldoen aan bepaalde voorwaarden om belangen te beschermen.

Schouders eronder
Samen met alle betrokken partijen zet de gemeente de schouders eronder om een forse kwaliteitsslag te maken. Met als uiteindelijke doel een buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Advertentie

2 Reacties

  1. Ligt het aan mij of lees ik hier vooral we gaan meer bouwen in het buitengebied? Met andere woorden weer dichter bij de boeren stilte gebieden etc.

  2. Op vrijdag 26 februari start de periode dat zienswijzes ingediend kunnen worden.
    Let op dat zienswijzes voor de gemeente geheel vrijblijvend zijn. Ze zijn niet verplicht er iets mee te doen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie