Skip to content

Gewijzigde verkeerssituaties vanwege schaatsen bij Sarsven en de Banen

Redactie
13 februari 2021 | 9:05

Advertentie

Het ijs van Sarsven en De Banen is voldoende dik om op te schaatsen. Wees voorzichtig. Schaatsen op natuurijs is op eigen risico.

Met aanhoudende temperaturen onder het vriespunt, kan er eindelijk weer eens op natuurijs geschaatst worden. Traditioneel zijn de wateren van Sarsven en de Banen een van de eerste locaties in Limburg waar op natuurijs kan worden geschaatst. Maar hoe schaats je veilig in coronatijd?

Er mag in Nederweert geschaatst worden, maar dat doen we natuurlijk wel veilig”, zegt burgemeester Op de Laak. “De algemene coronaregels blijven ook op het ijs van kracht. Dus houd 1,5 meter afstand van elkaar. En als het druk is, kom dan op een ander moment terug. Er is voldoende gelegenheid om te schaatsen de komende dagen want het blijft nog even vriezen.

Lees ook: Reddingsbrigade geeft tips voor veilig schaatsplezier

Gewijzigde verkeerssituaties

Op de wegen rond de natuurgebieden gelden gewijzigde verkeerssituaties. Zo worden bepaalde toegangswegen omgezet naar eenrichtingswegen en mag er maar aan een zijde van de weg worden geparkeerd. Op deze manier zorgen we ervoor dat hulpdiensten in noodgevallen het schaatsgebied kunnen bereiken.

Schaatsplezier op verantwoorde wijze
Ijsmeester Louis Leenen voorspelde het woensdag al: “Naar verwachting kan er dit weekend worden geschaatst, als het weer zo blijft aanhouden.” En dat is gelukt, het ijs op Sarsven en De Banen is inmiddels dik genoeg. Burgemeester Op de Laak: “Ik begrijp dat mensen willen genieten van het mooie winterweer en de natuur. Dat gunnen we u ook. Toch roep ik met klem op ook hier de coronaregels in acht te nemen. Houd afstand en vermijd drukte. Wij hebben de benodigde maatregelen genomen en ik reken erop dat ieder daarin zijn verantwoordelijkheid neemt.’’

Wees voorzichtig. Schaatsen op natuurijs is op eigen risico.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie