Skip to content

Dat gaat naar Den Bosch toe….

Glendi
10 februari 2021 | 18:00

Advertentie

Binnenkort is het zover: Fit op de Fiets naar Den Bosch met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Diabetesfonds.

Actie

Gerrie van Deuren heeft niet alleen veel getraind op de fiets voor deze tocht, maar is ook op andere vlakken in beweging gekomen om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor haar actie. Het interview in het regionale blad VIA Weert heeft veel reacties losgemaakt. Zo kreeg zij een mail van Wilma, een vrouw die nota bene vroeger bij haar in de straat heeft gewoond, die zelf ook diabetes type 1 heeft en enthousiast is geworden door haar actie. Zij is vervolgens zelf ook in actie gekomen, is volop bezig om geld in te zamelen en samen fietsen ze op 20 februari naar Den Bosch.

Positieve Gezondheid
Ook de wethouder Sociaal Domein uit Nederweert, Carla Dieteren, nota bene een oud-klasgenoot van haar op de middelbare school, werd enthousiast en ondersteunt de actie van Gerrie en Wilma vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Zij wil graag hun ambassadrice zijn! Op 20 februari gaat zij het officiële startschot geven om 10.00 uur op het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind.

Gezonde leefstijl
Met deze actie gaan Gerrie en Wilma geld inzamelen voor het Diabetesfonds. Het diabetesfonds werkt aan genezing en voorkoming van diabetes, maar ook aan hoe je met een gezonde leefstijl kunt zorgen voor een betere kwaliteit van leven met diabetes en minder kans op complicaties op de lange termijn. Met deze actie willen ze niet alleen geld inzamelen maar ook laten zien hoeveel er mogelijk is, ook al heb je diabetes. Gerrie zou het van de daken willen schreeuwen: laat je leven niet regeren door diabetes (of een andere chronische ziekte) maar regeer je eigen leven mét diabetes. Diabetes zorgt ervoor dat zij (nog) beter voor zichzelf is gaan zorgen; voor zijn fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Dat wenst zij iederéén toe.

Doneren
Kom jij ook in beweging? Steun dan zijn actie Fit op de Fiets en doneer! Doneren kan heel gemakkelijk via de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie