Skip to content

Gemeente Weert zoekt partner voor ontwerp en ontwikkeling iconisch woongebouw

Redactie
22 januari 2021 | 16:21

Advertentie

Foto: Gemeente Weert

Om te komen tot een iconisch gebouw op de stadsbruglocatie, heeft de gemeente Weert aan de markt gevraagd om te komen met ontwerpen. In totaal heeft dat 29 inzendingen opgeleverd. Daaruit zijn vier partijen gekozen die hun visie op architectuur en duurzaamheid verder gaan uitwerken tot een schetsontwerp. Eind maart wordt duidelijk welke van de vier partijen de nieuwe samenwerkingspartner wordt.

Grote belangstelling
De ontwikkel-uitvraag bestond uit twee fases. De voorselectie en een selectie. In de eerste fase konden alle partijen die belangstelling hadden een visie op de architectuur en een visie op duurzaamheid aanleveren. De belangstelling was groot. Er hebben zich maar liefst 29 partijen ingeschreven.

Wethouder Wendy van Eijk: “Het was meteen duidelijk; er zijn veel partijen die een iconisch woongebouw kunnen en willen ontwerpen en ontwikkelen in Weert. De kwaliteit van de inzendingen was hoog en dat benadrukt nogmaals hoe bijzonder de locatie van de noordelijke stadsentrée (ook wel stadsbruglocatie) is en welke mogelijkheden deze biedt.’

Nieuwe samenwerkingspartner
Uit de 29 inzendingen zijn dus vier partijen gekozen die hun visie op architectuur en duurzaamheid verder gaan uitwerken tot een schetsontwerp. Eind maart wordt duidelijk welk van de vier partijen de nieuwe samenwerkingspartner wordt. Wethouder Wendy van Eijk: “Via deze weg wil ik namens de gemeente Weert alle partijen heel hartelijk bedanken voor hun inzet, zorg en creativiteit. Vol verwachting wachten we op de schetsontwerpen van de vier partijen die hun inzending verder gaan uitwerken.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie