Skip to content

Gerrie van Deuren komt in actie | Diabeat!t

Redactie
17 januari 2021 | 15:04

Advertentie

Gerrie van Deuren heeft sinds een paar maanden een Instagramaccount. Via dit account kwam ze in contact met Sam Mebius. Hij startte zelf een actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar diabetes type 1. Dit had zoveel succes dat het is opgepikt door het Diabetesfonds, waardoor ze nu grootschalig in actie kunnen komen.

Gerrie van Deuren

Sinds 2017 heb ik Diabetes type 1 LADA. Ik ben gefascineerd naar de vraag wat de oorzaak is van Diabetes 1 en dus ook naar mogelijkheden om diabetes 1 te voorkomen. Daar is veel onderzoek voor nodig. Ik werk mee aan het vervolgonderzoek van het Amsterdams UMC naar de darmbacteriën van mensen met diabetes 1, een onderzoek dat inzet op het begrijpen van de oorzaak van diabetes 1 en daarmee op termijn hopelijk het voorkomen ervan voor veel mensen. Ik heb altijd veel gesport en ben dit blijven doen toen ik diabetes kreeg. Door suikers en veel koolhydraten te vermijden dan ik sporten zonder bang te hoeven zijn voor een hypo” schrijft Gerrie.

Gerrie komt graag in beweging voor meer geld voor diabetesonderzoek. Super dat Sam in beweging is gekomen en het initiatief heeft genomen voor deze actie. “Sam gaat 200 kilometer fietsen; dat is voor mij wat te veel (zeker in de winter). Sam fietst naar Den Bosch en dat ga ik ook doen. Sam fiets vanuit het noorden naar Den Bosch, ik fiets vanuit het zuiden (Nederweert) naar Den Bosch” aldus Gerrie.

Doneer
Iedereen kan in beweging komen door deze actie financieel te steunen. Iedere bijdrage is welkom. Op de website is meer informatie te vinden en kun je met een druk op de knop doneren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie