Skip to content

Ruimere tijden voor laden en lossen in binnenstad Weert blijven voorlopig gehandhaafd

Redactie
15 januari 2021 | 9:59

Advertentie

Op dit moment gelden in de Weerter binnenstad ruimere tijden voor ondernemers die bij hun pand willen laden en lossen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert heeft besloten deze verruiming toe te blijven staan zolang de winkels gesloten moeten blijven vanwege de lockdown.

Ruimere tijden voor laden en lossen

Wethouder Wendy van Eijk; ‘We zien dat veel lokale ondernemers nu actief zijn via webshops en hun producten vanuit hun winkels versturen of zelf bezorgen. Normaal gesproken kunnen ze daarvoor tot 12.00 uur met voertuigen terecht in de binnenstad om te laden of lossen. Sinds afgelopen november hebben we daar een verruiming voor ingesteld. Concreet betekent dit dat de laad- en losactiviteiten 24 uur per dag mogen plaatsvinden, uitgezonderd het promenadegebied. Daar zijn onderstaande regels van toepassing’.

Promenadegebied
Laden en lossen in het promenadegebied mag plaatsvinden op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 6.00 en 19.00 uur, donderdag tussen 6.00 en 22.00 uur en zaterdag tussen 6.00 en 10.00 (voor zaterdag: alleen daar waar geen weekmarkt plaatsvindt). Het promenadegebied is voor laden en lossen alleen bereikbaar via de Korenmarkt.

De gemeente ziet dat ze ondernemers helpen met deze tijdelijke verruiming. Dat is de reden dat ze hebben besloten dit voorlopig te handhaven.


Parkeren niet toegestaan
BOA’s van de gemeente Weert blijven er wel op toe zien dat er alleen voertuigen in de binnenstad rijden voor laad- en losactiviteiten. Geparkeerde auto’s zijn niet toegestaan.

Foto: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie