Skip to content

CDA Nederweert | Als afgesproken!

Redactie
14 januari 2021 | 8:57

Advertentie

INGEZONDEN

Een korte terugblik naar wat we het afgelopen jaar hebben gedaan en een doorkijk naar wat we dit jaar gaan doen.
2020 is voorbij, 2021 is alweer gestart. We nemen u mee in een aantal items die we voor, en mét jullie bespreekbaar hebben gemaakt in de gemeenteraad.

Het afgelopen jaar boekten we resultaat op het gebied van archeologie en monumenten (waterkrachtcentrale, aspergetankmonument, andersdenkendenkerkhof en de galgenberg), recreatie en toerisme (visie op recreatie en toerisme), meer bouwen in Nederweert-Eind en Ospel en een verruiming van de te bouwen plannen. Daarnaast kregen we meer subsidie voor verenigingen die het oud papier voor ons ophalen.

Er is gestart met de bouw van het Centrumplan en de sloop van de oude sporthal. Na drie jaar discussiëren zijn we eindelijk begonnen. Meer dan twintig sociale huurwoningen en een nieuwe supermarkt komen eraan! Dan de Lambertushof. We hebben er meerdere voorstellen voor ingediend, die nooit werden aangenomen. Toch is het nu gelukt. Dankzij de inzet van ons en van andere raadsfracties, moet het college snel aan de slag met het optimaliseren van de Lambertshof.
Ook bleven er een aantal zaken onderbelicht, waar we weer mee aan de slag gaan.

Plattelandswoningen
We blijven aandacht vragen voor de bewoners van de plattelandswoningen. Nog steeds is alles onduidelijk voor hen. Maandelijks bereiken ons vele vragen van bezorgde bewoners. Zij weten na 2,5 jaar nog steeds niet wat er met hun thuis gaat gebeuren. Wij willen het beleid herzien. Denk in mogelijkheden, niet in bedreigingen.

Gemeenschapshuizen
Aandacht voor alle Gemeenschapshuizen in alle kernen. Ook hier zijn wij al ruim twee jaar mee bezig. Nog steeds is geen duidelijkheid over een nieuwe Pinnenhof. We blijven hier actief bij betrokken en blijven hier aandacht voor vragen, tot er duidelijkheid is.

Wonen
Bouwen in onze gemeente, de kleine kernen en de bouwstop in Leveroy. Na drie jaar aandringen heeft ook het college ingezien dat we in Nederweert naar een volgende bouwopgave moeten kijken. Eindelijk, daar zijn we blij mee! Focus moet er zijn op jeugdigen en senioren. Onze jongeren en ouderen moeten in onze gemeente kunnen blijven wonen. Ook vinden we dat er in de kleine kernen voldoende gebouwd moet worden. We willen dat de bouwstop in Leveroy wordt teruggedraaid. Ook Leveroy moet kunnen bouwen!

Kleine Kernen
De kleine kernen krijgen te weinig aandacht! De discussie over de kunstgrasvelden nog vers in het geheugen hebbend, bereikten ons wederom te veel bezorgde berichten van de dorpsraden en verenigingen uit onze kleine kernen aan het adres van het college. Dit blijft voor ons op de agenda staan. We zetten ons actief in voor het behouden van de gymzaal in Ospel, het terugdraaien van de bouwstop in Leveroy en het bouwen naar behoefte in Eind.

Bengele Beweegt
Ook over de Bengele beweegt en de Uitwijck is er nog veel onduidelijk. Wat zijn de kosten, wanneer is het project gereed? Wat wordt er als eerste gerealiseerd en valt er geen verenging buiten de boot? Ons is het onbekend. Er is nog steeds onduidelijkheid over de tennisbanen in Nederweert. Kan er op 1 april competitie getennist worden op de nieuw gerealiseerde banen? Al vanaf meer dan een half jaar krijgen we geen duidelijkheid op deze vraag.

Natuurlijk zetten we ons in voor de Nederweerter Economie, verliezen we de gemeente financiën niet uit het oog en houden we focus op de energie transitie, gezondheid, zorg, welzijn en onderwijs.

Kortom, we gaan weer aan de slag!

Advertentie

10 Reacties

  1. Het is trekken aan een dood paard met partijen als nederweert anders, d66 en jan in de gemeente raad. Hoop praten maar niks zeggen. Tijd rekken en geld beuren. Konden we maar terug naar de tijd dat cda en vvd de beslissingen mocht maken.

    • Wanneer zal het modder gooien eens ophouden. Wat mij betreft mag op Gemeentelijk niveau de gehele partijen dramatiek verdwijnen. Dat hebben we in Den Haag al genoeg. Men blijft te pas en te onpas commentaar geven aan de hand welke “kleur” de andere partij blijkt te zijn. Uiteraard mag iedereen een mening hebben. Schijnbaar zit jouw partij nu niet aan tafel. Hebben zij het in het verleden dan altijd geweldig gedaan? Gegarandeerd dat daar ook zaken lang geduurd hebben of niet uitgevoerd zijn. Zet, mijns inziens, een Gemeenteraad neer van gekwalificeerde personen die de Nederweertse belangen van alle inwoners behartigen en geen “zogenaamde” partijbelangen. Ik ben van mening dat door deze patstellingen tussen de partijen/kiezers veel onnodige tijd en geldverspilling ten grondslag ligt enkel en alleen om de ander “dwars” te zitten. En ja , ik ben in het verleden van diverse partijen lid geweest en van bijna alle partijen op een (leden)vergadering aanwezig geweest. Vandaar dat ik kan onderschrijven dat er veel onderliggend “oud zeer” zit. Aan tafel gaat het hopelijk beter onderling dan de meningen vanuit de achterban. Ik denk dan ook dat de opmars van de lokale politieke partijen en continue nieuw opgerichte landelijke partijen ( in sommige Gemeente zelfs de meerderheid hebben) aan de onvrede die Landelijke politieke partijen op zichzelf hebben afgeroepen door zoals ik al eerder aanhaalde, onnodig commentaar te geven op andere/lokale/nieuwkomers zonder eerst bij zich zelf te rade gaan.

      • Vroeger was alles beter Ber, maar niet heus!
        Top “gesproken” Harm

      • beste Harm,
        je kunt toch niet stellen dat het huidige college uitblinkt in daad kracht. het enige wat ze doen is uitvoeren van voorstellen van het vorige college, zoals de bouw supermarkt (zou onder hun bewind anders worden, zelfs de huidig verantwoordelijk wethouder was er voorheen tegen en nu pronkt hij ermee), bouw windmolens is in het vorig college nog afgerond en wordt nu uitgevoerd de huidige wethouder wel er daadkracht mee uitstralen. het afval beleid werd demissionair verklaard want daar had de huidige coalitie een duidelijk beeld bij (blijkbaar is dat niks doen want de coalitie weet totaal niet welke richting het uit moet). De randweg daar weten we nu in ieder geval van wat er niet komt, dat het geld van buiten Nederweert verminderd is en dat het huidige alternatief de gemeente aanmerkelijk meer gaat kosten dan de randweg. Dan hebben we het plan om het gebied rond de Bengele een nieuwe invulling te geven. daar krijg ik het gevoel bij dat de kosten van meer dan 10 miljoen de Nederweerter realiteitszin te boven gaat. kortom ik ben het met je eens dat er door samen te werken veel effectiever bestuurd zou kunnen worden maar de huidige coalitie is er een van we zijn per definitie tegen welke verandering dan ook, en de oude was er een van we kijken of iets mogelijk is. en dat is een wezenlijk verschil wat niet eenvoudig overbrugd kan worden. we hebben nu bijna 3 jaar stilstand van ontwikkeling gezien en ik hoop dat we na de volgende verkiezingen weer wat mogelijk word in in deze gemeente. want het is een behoorlijk verschil tussen praten over iets en het realiseren en dat ziet deze coalitie nog niet in . maar hopelijk worden de door jou genoemde verschillen wel verkleind.

      • Harm,

        Nobele suggestie maar zo werkt het helaas niet in een democratie.
        Het gaat er juist om dat een oppositie de coalitie uitdaagt en/ of controleert om het beter te doen.
        Over het oud zeer ben ik het met je eens. Er zit nog teveel “‘achterban” die reageren op basis van onderbuikgevoelens. Over de kwaliteit kun je wel discussiëren.
        Wat er nu zit (op een enkeling na) blinkt niet echt uit in besturen.

  2. Neem deze keer in het beleid van 2021,
    ook meteen een nieuw onderkomen mee,
    De water en land scouting, hebben er na zoveel jaren
    Discussie en een afgekeurde oude junit van de gemeente.
    Hier ook eens recht op, en hoeft niet steeds alles naar de voetbal
    en tennis verenigingen.
    De leiding van de scouting werkt ook op vrijwillige basis,
    En dat is voor de jeugd van Nederweert.

  3. Alles komt goed , de rest niet !

  4. Nu nog de integriteit van de politici ondercontrole krijgen, met alleen je eigen zakken vullen komen we er niet…
    Zijn er Überhaupt wel politici die 100% te vertrouwen zijn…er lopen her en der nogal wat zaakjes die het daglicht niet erg goed verdragen…veel wijsheid gewenst !

  5. Oproep en opdracht aan alle Nederweertenaren (en alle Nederwerlanders:
    LEES DE BRIEF AAN ALLE NEDERLANDERS in de vorm van een miniboekje van Rutger Bregman met als titel:
    Het Water Komt!
    Uitermate belangrijke opdracht aan alle politici en bestuurders, ondernemers en onderwijzers etc etc


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie