Skip to content

Samenwerking gemeenten in Cultuurregio Noord-Limburg

Redactie
11 januari 2021 | 11:52

Advertentie

Samen met twaalf andere gemeenten werkt gemeente Nederweert aan het verbeteren van de zichtbaarheid van het rijke culturele aanbod in de regio

De gemeente Nederweert is sinds medio 2020 aangesloten bij de Cultuurregio Noord-Limburg. Een samenwerkingsverband dat in eerste instantie door de gemeenten in Noord-Limburg is opgestart. Vervolgens hebben ook diverse gemeenten uit Midden-Limburg zich hierbij aangesloten. “Door samen onze krachten te bundelen, kunnen we het culturele veld in onze regio versterken en meer zichtbaar maken”, aldus wethouder Peter Koolen.

Culturele krachtenbundeling

Cultuur bloeit en broeit vanouds in onze provincie. De sector heeft het door corona zwaar. ”We zijn ervan overtuigd dat na deze moeilijke periode weer een creatief en interessant hoofdstuk aanbreekt. De Cultuurregio Noord-Limburg ondersteunde in 2020 zeven kansrijke regionale initiatieven en ontwikkelingen. Dwars door de regio, dwars door de verschillende disciplines. Van breakdance tot slagwerk, van samenwerkende poppodia tot theater voor de zorg.

Geboekte resultaten
In de Cultuurregio Noord-Limburg werken dertien gemeenten samen met het culturele veld aan het versterken van de zichtbaarheid, het productie­klimaat en de (talent)ontwikkeling van het rijke culturele aanbod in de regio. Het afgelopen jaar verliep daarbij anders dan gepland, om redenen die geen toelichting meer nodig hebben. Ben je benieuwd naar wat er wél kon, waar ze aan werken, welke resultaten werden geboekt en hoe cultuurmakers naar de ontwikkelingen in de regio kijken? Kijk dan op de vernieuwde website www.cultuurregionoordlimburg.nl voor makersverhalen, initiatieven en meer.

Subsidieregeling
Heb je plannen om de Cultuurregio Noord-Limburg verder tot bloei te brengen? Bekijk dan zeker ook de mogelijkheden van de tijdelijke subsidieregeling van de samenwerkende gemeenten. De subsidieregeling dient ter ondersteuning en aanjaging van drie doelen:

  • Het verbeteren van de zichtbaarheid van het rijke culturele aanbod in de regio
  • Het versterken van het productieklimaat
  • (Talent)ontwikkeling

Samenwerkingsplannen die bijdragen aan tenminste twee van de drie doelstellingen van de cultuurregio komen in aanmerking voor een bijdrage.

Informatie en aanvraagformulier
Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op de website van de gemeente Venray: www.venray.nl/subsidieregeling-cultuurregio-noord-limburg. Voor vragen over de mogelijkheden kun je contact opnemen met kwartiermaker Wouter Daemen van dit project, te bereiken via wouter.daemen@venray.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie