Skip to content

Stageplekken? Regel het online via Keyport

Redactie
7 december 2020 | 11:34

Advertentie

In de media lezen we de berichten over het grote tekort aan stages. Het onderwijs doet een dringend beroep op het bedrijfsleven. Hoe zorgen we in deze tijd voor voldoende stageplekken? Een grote uitdaging die vraagt om een snelle oplossing. Keyport speelt erop in en faciliteert studenten en bedrijven via een online platform en speeddates. BASF Vegetable Seeds en Interduct doen mee. Met een mooi resultaat!

BASF Vegetable Seeds (BASF VS) is altijd van de partij bij het Beroepenfeest in Venlo, Weert en Roermond. Het event waar vmbo scholieren kennis maken met het bedrijfsleven. Corona gooide roet in het eten. “Voor ons geen reden om stil te staan,“ zegt Caressa Heijnen van BASF VS.

Ook wij zouden mee doen aan het Beroepenfeest,” vertelt Suzanne Seuren van Interduct. “Samen met Jos Meessen, initiatiefnemer van MeetTheYoungsters hebben we gekeken naar wat er wél kan. Hij organiseerde in opdracht van Keyport een Online Stagemarkt. Daar hadden we een speeddate met student Niek. Een topper.

MeetTheYoungsters
BASF VS wilde ondanks Corona, graag in contact blijven met jong talent. Caressa Heijnen vervolgt: “Normaal gesproken hebben we bij FARM, de teelttechnische afdeling van BASF, veel MBO stagiaires. De Online Stagemarkt werd vooral voor HBO studenten georganiseerd. Toch besloten we om mee te doen, de tijdinvestering was beperkt; één uurtje speeddaten. Intussen deden we alvast intern navraag naar een opdracht. Want binnen onze afdeling hadden we niet echt een plek. Dachten we.

Tijdens de speeddate raakte BASF VS in gesprek met Lars, student Bedrijfskunde. Lars: ”Ik kende het bedrijf al. Ik heb eerst MBO gedaan en van daaruit brachten we een bedrijfsbezoek aan BASF VS. Een ‘groene achtergrond heb ik niet, maar ik zag wel kansen in procesmanagement. Toen we na afloop van de online stagemarkt de mailadressen van bedrijven kregen, heb ik me dan ook meteen gemeld. Zo’n mooi bedrijf, groot ook met 800 medewerkers, dus echt anders dan de kleinere bedrijven waar ik hiervoor heb gewerkt. En dan ook nog in de regio Midden-Limburg, waar ik woon.

Een match
Het werd een match. Caressa: “We zijn drie jaar geleden door BASF overgenomen. Het transitieproces is bijna afgerond en BASF VS maakt zich klaar voor een interne audit waarin alle processen op elkaar zijn afgestemd en uniform worden vastgelegd. Lars heeft tijdens zijn opleiding een blok business proces management gevolgd en zag de uitdaging.” Lars vervolgt: “In september ben ik begonnen met het interviewen van alle teamleads en managers. Met name over aspecten veiligheid en milieu. Die input ga ik vertalen in een plan van aanpak met uniforme processen en heldere instructies. Dat is al een heel eind klaar. Ik hoop dan ook dat ik voor het eind van mijn opdracht nog een stukje mee kan uitrollen.

Ook Interduct was niet concreet op zoek naar een stagiair. “Maar ik raakte aan de praat met Niek,” vertelt Suzanne Seuren van Interduct. Een enthousiaste, nieuwsgierige student met een kennis van productontwerp én van techniek. “Die wil ik heel graag in huis halen, die afstudeerplek die vinden we intern wel! En dat is gelukt”. Niek sluit bij Interduct zijn studie Werktuigbouwkunde af. “Ik werk mee aan een productinnovatie. Interduct wil alle apparatuur voor koel- en warmtetechniek – denk aan ventilatie, de cv, de vloerverwarming – in één centrale kast integreren. Die maken we in ons productiebedrijf en plaatsen we vervolgens als een geheel in de nieuwbouwwoning.

Interduct over jong talent
Ventilatie is een relatief onbekend vakgebied”, vervolgt Suzanne. “Dat is door de coronacrisis wel veranderd. Voor ons zijn het drukke tijden. En waar we tijdens de eerste coronagolf alle stagiaires naar huis hebben gestuurd, proberen we ze nu aan het werk te houden. Dat is voor de studenten maar ook voor onszelf van belang. Vandaar ook dat we gastcolleges geven bij bijvoorbeeld Gilde Opleidingen en dat we regelmatig studenten ontvangen voor een rondleiding. Nu fysieke ontmoetingen niet kunnen, gaan we graag over op online.

Keyport over de regionale arbeidsmarkt
Inspelen op de arbeidsmarkt blijft een belangrijk regionaal speerpunt. Keyport programmamanager Ton Hagelstein licht toe: “De beroepsbevolking in deze regio neemt met 18.000 mensen af. Tegelijkertijd is er een vervangingsvraag van 17.000 mensen. Dus ondanks de coronacrisis, zullen we nú moeten investeren om deze regio toekomstbestendig te maken. Een project zoals MeetTheYoungsters speelt daarop in. Ondernemers kunnen eenvoudig aansluiten.

Meer weten over MeetTheYoungsters en de online stagemarkt? Of heb je een andere personeelsvraag? Neem een kijkje op www.keyport.nl en maak een afspraak met Renske of Loes.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie