Skip to content

Samenwerking Pinnenhof en café-zaal Centraal | Puzzelstukjes vallen ‘nog’ niet samen

Redactie
27 november 2020 | 12:34

Advertentie

Partijen beraden zich over conclusies 

Gemeenschapshuis de Pinnenhof en café-zaal Centraal en de gemeente Nederweert sloten op 13 mei van dit jaar een intentieovereenkomst. Het doel daarvan was om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken om de verenigingen een goed thuis te kunnen bieden en een duurzame exploitatie te verzekeren. Alle drie de partijen zijn tevreden over het verloop van het onderzoek dat door de gemeente werd geleid.

Er is gesproken met alle relevante gebruikers van beide locaties, er is een programma van eisen vastgesteld, er zijn bezettingenschema’s gemaakt en er is grondig gestudeerd op de beide locaties. “Vanuit een positieve en open houding hebben we stapsgewijs toegewerkt naar de resultaten die er nu liggen”, aldus café-zaal Centraal eigenaar Dennis Wullems. Samen met architecten en kostendeskundigen is informatie verzameld. Van beide locaties zijn tekeningen en kostenramingen opgesteld. “Zover als we nu zijn met een onderzoek naar de mogelijkheden voor de toekomst van de Pinnenhof, zijn we nog niet eerder geweest”, aldus Ton Rijken en Tjeu Lempens van het bestuur van de Pinnenhof. 

Gezamenlijke conclusies
Tot een concreet ontwikkelplan voor een fusie van beide accommodaties op één locatie heeft het onderzoek niet geleid. Dat heeft deels te maken met de onzekere tijd rondom de uitbraak van het corona-virus en de consequenties hiervan voor horecazaken. Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat er onvoldoende behoefte is voor twee zalencomplexen die (deels) dezelfde doelgroep bedienen in Nederweert-centrum. Om een fusie van café-zaal Centraal en de Pinnenhof in één nieuw gebouw mogelijk te maken dient bovendien jaarlijks een forse kostenpost te worden overbrugd. 

Scenario’s en vervolg
De scenario’s die nu op tafel liggen zijn nogal ingrijpend en bepalend voor de toekomst. Er moet ruimte zijn voor alle partijen om daar grondig over na te denken om uiteindelijk een richting te kunnen bepalen”, aldus wethouder Dieteren. Uitgangspunt voor het vervolg zijn de resultaten die er nu liggen. Bij de volgende stappen zullen gebruikers verder betrokken worden. 

Advertentie

2 Reacties

  1. Wat een raar artikel. Het heeft geen kans van slagen en er wordt geschreven dat we nog nooit zover zijn gekomen.
    Dus gestruikeld voor de eindstreep. Hier wordt op een positieve manier uitgelegd dat het niks ie en niks wordt. Weer veel tijd, geld en energie gestopt in iets waarvan je van te voren al wist dat het niks zou worden.

    • Tja Rens, dit is een verhaal zonder einde.
      Kijk eens hoe er met het oud personeel van de Pinnenhof is om gesprongen en je weet meteen dat je van het bestuur niets kunt verwachten..
      Helaas zijn er dus in dit proces personen betrokken welke nooit een eindstreep gehaald hebben of of zullen halen..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie