Skip to content

Nederweertenaar heeft snelst groeiende bedrijf van Nederland

Redactie
20 november 2020 | 9:04

Advertentie

Het bedrijf Finance Club van Nederweertenaar Michiel van Brussel is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Het bedrijf helpt bedrijven graag met een financieel advies op maat, interimdiensten en desgewenst kijken ze met je mee binnen het netwerk voor een vaste kandidaat. Het bedrijf is sterk verbonden met Nederweert. De broer van Michiel, Ad van Brussel uit Nederweert, is Commercieel Manager bij het bedrijf. Joris Huijerjans, eveneens afkomstig uit Nederweert, is accountmanager binnen het bedrijf.

Nederweertenaar heeft snelst groeiende bedrijf

Dit werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens de presentatie van de Gazellen Top 100 van Het Financieele Dagblad. Het bedrijf met 27 vaste personeelsleden had een omzetgroei van +477%. Het is opgericht in 2015 en heeft sinds 2017 haar vestiging in Eindhoven.

Even slikken
Het was wel even slikken voor de Finance Club toen het coronavirus de kop op stak. Enkele projecten werden stilgelegd, zoals een uitbreiding naar België, en sommige geplaatste mensen konden niet starten. Het bedrijf paste zich snel aan. ‘We zijn continu in gesprek gebleven met de opdrachtgevers en hebben meer gekeken naar hetgeen wél kan,’ zegt Stijn van den Borne. Samen met Michiel Brussel uit Nederweert is hij de oprichter van de financieel specialist dat zowel financieel advies geeft als financiële experts tijdelijk en permanent plaatst bij klanten.

Groeispurt
De Finance Club verklaart zijn groeispurt doordat het zich focust. ‘Wij hebben altijd gezegd dat we alleen willen groeien als dit niet ten koste gaat van onze service,’ aldus Van den Borne. Het bedrijf kent een flexibel bedrijfsmodel. Als de opdrachten door conjunctuurschommelingen zouden halveren, zijn ze naar eigen zeggen nog steeds in staat om zwarte cijfers te schrijven.

Gazellen Top 100
De top 100 wordt als volgt berekend: de 772 FD Gazellen van dit jaar worden gerangschikt op omzetgroei en krijgen afhankelijk van hun positie punten (de snelste groeier krijgt 772 punten, nummer twee 771 punten, etc.). Op dezelfde manier krijgen de bedrijven ook punten voor hun relatieve werknemersgroei en hun winstmarge. Het aantal punten bij de omzetgroei tellen dit jaar voor 50% mee, bij personeelsgroei 25% en bij winstmarge ook 25%. Het totale puntenaantal bepaalt de eindrangschikking. Bij een gelijk aantal punten is de omzetgroei van doorslaggevend belang. Sinds 2018 wordt de groei van werknemers en de winstgevendheid meegewogen naast de omzetgroei. Hierdoor krijgt de prijs een meer gebalanceerde basis.

Bron: Het Financieel Dagblad

Advertentie

2 Reacties

  1. Gefeliciteerd mannen. Een prachtige prestatie.

  2. Hardlopers zijn vaak doodlopers, een groei binnen een bedrijf moet te handelen zijn en dit zijn uitzonderlijke groeicijfers die m.i. vraagtekens oproepen, zeker in de financiële dienstverlening..
    Ga zo door zou ik zeggen, de cijfers vlakken vanzelf af..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie