Skip to content

Supporters ondertekenen Nederweerts Sportakkoord

Redactie
9 november 2020 | 14:27

Advertentie

Op donderdag 29 oktober was het eindelijk zo ver: de ondertekening van het Nederweerts Sportakkoord. Samen met in totaal 44 partners zetten ze sport en bewegen nog meer in Nederweert op de kaart! Ze kwamen digitaal samen om officieel het sportakkoord te ondertekenen en er een mooie avond van te maken.

Anders dan anders, maar wel heel leuk!
Vanwege de huidige omstandigheden waren ze genoodzaakt om de ondertekening digitaal te laten plaatsen. Om 19:15 uur verschenen de eerste supporters al op het beeldscherm. En stipt om 19:30 uur zat iedereen er klaar voor en gaf Wethouder Koolen het startschot.

‘’Als je wil sporten of bewegen in Nederweert zijn er voor zowel jong en oud vele mogelijkheden. Dat deze mogelijkheden er zijn, hebben we onder andere te danken aan de vele vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Nederweert. Ook in de toekomst willen we dit mogelijk blijven maken. Daarom blijven we investeren in sport en bewegen en gaan we aan de slag met het sportakkoord. Samen, met elkaar, zorgen we voor een gezond en vitaal Nederweert!’’, aldus wethouder Koolen.

De avond werd aangevuld met toelichting op de programmalijnen uit het sportakkoord. Zo kwam het sport- en beweegaanbod op scholen naar voren en werden de supporters geïnspireerd met verschillende initiatieven die tijdens corona hebben plaatsgevonden.

Services uit het Lokaal Sportakkoord
Zo wordt er ook tijdens de uitvoering van het sportakkoord op verschillende manieren extra geïnvesteerd in de lokale sport. Onder andere door het beschikbaar stellen van diensten zoals ondersteunings- en opleidingsmogelijkheden voor verenigingen. Jorg Smeets (lokale adviseur gemeente Nederweert) heeft hier tijdens de avond meer duidelijkheid over gegeven. Om de inzet zo goed mogelijk op basis van behoefte in te kunnen zetten, hebben ze verenigingen gevraagd om te stemmen op een aantal mogelijkheden.

De opstelling
Om het sportakkoord tot een succes te maken is het erg belangrijk dat iedereen zichzelf eigenaar voelt van het akkoord. Daarom is het belangrijk dat ze een kernteam opstellen die in algemene zin de uitvoering van het lokale sport- en beweegakkoord monitort. Maar ook kinderen worden betrokken bij het sportakkoord. De aankomende tijd gaan ze namelijk aan de slag met een junior kernteam om de ideeën en ambities uit het junior akkoord te realiseren. ‘’Zo wordt het echt een akkoord van ons samen!’’, aldus Ellen Thijsen (Sport Nederweert).

Op dit moment hebben enkele partners al aangegeven deel te willen nemen aan het kernteam, maar ze hebben meer partners nodig. Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail dan voor 12 november via manon@sportnederweert.nl.

Kijk op www.sportnederweert.nl voor alles over het Nederweerts sportakkoord en volg ze op Facebook voor het laatste nieuws.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie