Skip to content

Geen groot vuur, maar wel een lichtje. Doe je mee?

Redactie
3 november 2020 | 15:45

Advertentie

We zitten momenteel in een situatie die anders is dan andere jaren. Niet alles is zomaar mogelijk. Dit geldt ook voor de viering van Sint Maarten rond 11 november. Hoewel begin oktober nog werd gekeken naar een aanpassing van de traditionele opzet, bleek tijdens de persconferentie van 13 oktober dat het houden van een evenement niet meer is toegestaan. “Het vieren van Sint Maarten, waar kinderen en ouders vaak in een stoet een bezoek brengen aan een Sint Maartensvuur, valt daar helaas ook onder”, aldus burgemeester Op de Laak.

Lichtpuntjes

Burgemeester Op de Laak: “Deze bijzondere novemberdagen kunnen echter wel wat licht gebruiken. Geïnspireerd door het mooie initiatief vanuit Leveroy, ‘Leiverse lempkes’, kunnen de door uw kind geknutselde lampion of een ander lampje daarvoor zorgen. Plaats ze bij uw voordeur of achter het raam rond 11 november. Zo brengen we alle lichtpuntjes in onze gemeente samen. Ik ga zo’n lichtje plaatsen, doe je mee?

Noodverordening
De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft in haar noodverordening opgenomen dat er geen evenementen mogen plaatsvinden. Het (georganiseerd) samenkomen in de buitenlucht met een groep mensen is daarmee nu niet toegestaan. De bij de gemeente bekende organisatoren van Sint Maartensvuren zijn al geïnformeerd.

Vragen
Heb je vragen over de Sint Maartensvuren of -viering? Neem dan contact op met Paul Jaspers van de gemeente Nederweert via 0495-677 111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie