Skip to content

Grote brand in schuur Roosteren | mogelijk brandstichting

Redactie
31 oktober 2020 | 9:32

Advertentie

In de nacht van vrijdag op zaterdag is even voor middernacht brand uitgebroken in een schuur, vol met hooi en stro, gelegen aan de Jan Petersstraat in Roosteren. De schuur, die in de nabijheid ligt van het Julianakanaal en de autosnelweg A2 ligt, stond in lichterlaaie maar zorgde niet voor overlast in de directe omgeving.

Brandweer
Bij aankomst stond de schuur van ongeveer 12 bij 25 meter meet volledig in brand. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en twee waterwagens ter plaatse en kon niet anders doen dan de schuur gecontroleerd laten afbranden. “Er kwam weliswaar rook vrij, die natuurlijk niet gezond is, maar van verdere verspreiding van gevaarlijke stoffen, was geen sprake” aldus een woordvoerder van de brandweer.

De scheepvaart op het Julianakanaal werd op de hoogte gesteld van de brand. Rijkswaterstaat hield daarnaast de rookvorming over de autosnelweg in de gaten. Het sein ‘brand meester’ werd om 01.15 uur gegeven. Tijdens het nablussen werd een shovel ingezet.

Brandstichting
De politie en brandweer denken aan brandstichting. Sporenonderzoek zal echter niet plaatsvinden omdat eventuele sporen zijn vernield door de hevige brand.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie