Skip to content

Vijf jaar OVN – vijf jaar verenigde Nederweerter ondernemers

Redactie
28 oktober 2020 | 9:00

Advertentie

In oktober van dit jaar viert OVN, OndernemersVereniging Nederweert, haar vijfjarige bestaan. Tijd voor een terug- en vooruitblik.

2015 is een roerig jaar voor ondernemend Nederweert. In januari van dat jaar wordt duidelijk dat er onder de lokale ondernemers onvoldoende draagvlak is voor de stichting Centrummanagement, waarin de voormalige Nederweerter ondernemersvereniging was opgegaan.

De ambities van de stichting – als aanspreekpunt voor de ondernemers fungeren richting de gemeente en andere maatschappelijke organisaties – worden echter breed gedragen door de Nederweerter ondernemers. Als in maart 2015 wordt besloten de stichting te ontbinden, ontstaat vanuit de ondernemers het idee voor een nieuwe vereniging voor alle Nederweerter ondernemers, zowel binnen als buiten het centrum, en in oktober 2015 ziet OndernemersVereniging Nederweert (OVN) het levenslicht.

Er wordt een bestuur gevormd en de eerste leden melden zich spontaan. De jonge vereniging steekt de handen uit de mouwen en dit blijft niet onopgemerkt bij de gemeente Nederweert. Zij ziet het belang van OVN als partner en gaat met het bestuur in gesprek met de insteek “samen de schouders eronder en een goede fundering leggen voor samenwerking”.

OVN is van meet af aan meer dan de ondernemersvereniging die de braderie, koopzondagen en Freaky Friday organiseert. OVN zet zich actief in voor het volledige ondernemingsklimaat in Nederweert. Het verbindende motto van OVN – ‘samen staan we sterk’ – spreekt steeds meer ondernemers, ook van buiten het centrum, aan en het ledenaantal groeit naar 50 in 2018.

Online platform voor heel Nederweert: Ontdek Nederweert
In 2018 nodigt de bedrijfsfunctionaris van de gemeente Nederweert OVN uit om van gedachten te wisselen over kaders voor een pilot om leegstand in de winkelstraten tegen te gaan. Naar aanleiding hiervan kent de provincie een budget toe om Nederweert te promoten. Dit wordt onder andere gebruikt voor verbetering van bedrijfsgevels, hanging baskets en gevelschildjes op de bedrijfspanden van OVN-leden. En voor Ontdek Nederweert: één online platform voor de ondernemers, inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties van Nederweert, met historische, recreatieve en toeristische informatie (www.ontdeknederweert.nl). Dit platform is sinds 2019 live en wordt nu volop gepromoot en geactualiseerd. OVN staat open voor uw input!

Samen sterker
Door de verhoogde zichtbaarheid van OVN verdubbelt het ledenaantal in 2019. Als de corona-uitbraak in maart van 2020 toeslaat, blijkt de kracht van OVN, als gesprekspartner voor de gemeente en verbindende kracht tussen de leden. De gezamenlijke leden brengen een filmpje uit met een positieve boodschap voor het Nederweerter publiek, gesymboliseerd door een opgestoken duim. Op OntdekNederweert/Nederweert24 worden de nieuwe openingstijden van de aangesloten ondernemers bijgehouden en op de ledenapp delen de leden actief inzichten en ideeën met elkaar.

Om als collectieve Nederweerter ondernemers nog krachtiger te worden, efficiënter en duurzamer te kunnen ondernemen en Nederweert nog beter op de kaart te zetten, zoekt OVN actief de verbinding met andere ondernemersorganisaties en netwerkverenigingen. We willen niet alleen alle Nederweerter ondernemers verbinden, maar ook onze gezamenlijke behoeftes inventariseren en hier efficiënt invulling aan geven. Een voorbeeld hiervan is het project voor collectieve afvalinzameling dat in 2020 is opgestart.

OVN staat open voor alle ondernemers. Een lidmaatschap kan al vanaf € 6,25 per maand. Leden profiteren dan van de kracht van een sterke vereniging, die als serieuze gesprekspartner wordt gezien door de gemeente en krijgen toegang tot een groot netwerk van mede-ondernemers, scholings- en promotiemogelijkheden tijdens de diverse evenementen die worden georganiseerd door de OVN-commissies.

Wilt u meer informatie? Kijk op www.ovnederweert.nl, www.ontdeknederweert.nl of mail naar info@ovnederweert.nl

Artikel geschreven door Joan Kessels, ALC

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie