Skip to content

Leiverse Lempkes

Redactie
26 oktober 2020 | 10:28

Advertentie

Wat leven we momenteel in een vreemde tijd! Daarbij is de klok ook nog eens naar de wintertijd terug gedraaid. Of de dagen nog niet donker genoeg waren. Leivere laat zich toch niet klein maken door een crisis, pandemie of wintertijd“, zo schrijven de initiatiefnemers op Facebook.

Leiverse Lempkes

Zoals jullie gemerkt hebben zijn in het centrum van het dorp de ‘Leiverse Lempkes‘ al aan. “Wat zou het mooi zijn om juist nu ook in deze donkere tijd en donkere maanden massaal de ‘Leiverse Lempkes’ aan te steken. Volg het voorbeeld van de lempkes aan het Kerkplein. Verlicht je huis, je boom, je tuin of wat dan ook. Schaam je niet en maak sfeer. Creëer een gevoel van liefde en saamhorigheid waar we als ‘durp’ sterk in zijn“.

Natuurlijk komt er eerst nog Sinterklaas en daarna pas kerst. Maar de organisatie zou het fantastisch vinden als Leivere drie maanden kleurt van de lempkes om iedereen die het nodig heeft een hart onder de riem te steken, of er gewoon van te genieten.

DOE MEE!
Doe mee en maak mijn je eigen ‘Leivers Lempke’ aan vanaf zondag 25 oktober vanaf 18.00 uur. “Het zou geweldig zijn om alle foto’s van een boompje, mooie gevel, of verlichte raampartij voorbij zien te komen op deze pagina“.

Misschien moet heel Nederweert wel mee doen.….

Advertentie

8 Reacties

  1. Wat een goed idee! Laten we voor de “gezelligheid” met z’n allen het stroomverbruik de hoogte in jagen. Drie maanden sfeerverhogende buitenverlichting doet ons de klimaatdoelstellingen allemaal even vergeten. Leivere laat zich niet klein maken door corona, noch door de (jaarlijkse) wintertijd, maar profileert zich als GROOTverbruiker van elektriciteit. Misschien moet de volgende windmolen in Leveroy op het pleintje voor de kerk komen, dan kunnen we het volgend jaar genieten van “de leiverse lempkes powered by de leiverse meule”.

    • Met het verkeerde been uit bed gestapt vanochtend of ben je altijd zo chagrijnig?

    • Nee en nee.
      Het is gewoon te onnozel voor woorden om in deze tijd iedereen op te roepen om zo veel mogelijk lampjes aan te maken de komende maanden, terwijl aan de andere kant energie moet worden bespaard. Ik leg zonnepanelen op mijn dak, draai overal led lampen in, koop energiezuinige apparaten, etc. Vervolgens word ik geacht om alle stroom die ik bespaard heb, er doorheen te draaien voor de gezelligheid.
      Of moeten we de jeugd van tegenwoordig uit gaan leggen dat hun wereld helemaal niet naar de knoppen gaat? Dat het klimaatprobleem in werkelijkheid een verzinsel is van enkele mensen die met het verkeerde been uit bed zijn gestapt… John?

    • Om even wat dingen in perpectief te plaatsen.
      In China zijn plannen voor 500 nieuwe kolencentrales.
      De VS en India doen voorlopig ook niet mee dan de klimaathype.
      Huishoudens gebruiken slechts 20% van alle energie in Nederland.
      Als Nederland vandaag de CO2-uitstoot terugbrengt naar 0% (totaal onrealistisch) dan heeft dat geen enkel effect op het klimaat.
      Dus laat die mensen in Leivere lekker een paar lampjes branden als ze dat een goed gevoel geeft en het dorp daar wat gezelliger van wordt. Leven en laten leven.

    • Wat zijn er toch veel slimme mensen in Nederweert en gelukkig hebben ze allen een eigen mening…
      Veel wijsheid en gezondheid gewenst met of zonder “lempkes”

    • Beste Franske, laten we hopen dat er bij meer mensen een lempke gaat branden.

    • Beste Flupke. Bedankt voor je reactie op ons mooie initiatief “Leiverse Lempkes”. We kunnen ook met z’n alle in een donker gat diep in grond gaan zitten. Wij zijn van mening dat deze ledlampjes best moeten kunnen en dat het een meerwaarde is voor ons “durp”
      Vriendelijke groet “Leiverse Lempkes”

  2. Wat een leuk initiatief !!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie