Skip to content

SJG Weert plaatst opnieuw units bij hoofdingang

Redactie
22 oktober 2020 | 16:47

Advertentie

Komende week zullen er opnieuw speciale units bij de hoofdingang van het ziekenhuis geplaatst worden in voorbereiding op de opvang van grotere aantallen Covid- en Covid-verdachte patiënten. Theo Goertz, clustermanager van onder andere acute zorg, legt uit waarom dit nodig is: “Op dit moment kunnen we de opvang van de Covid-patiënten aan en hebben we zelfs af en toe ruimte om patiënten van andere ziekenhuizen op te vangen. De besmettingen in de regio zijn echter stijgende en we willen goed voorbereid zijn. We houden namelijk rekening met een toename van de ziekenhuisopnames vanuit de regio. Daar bereiden we onze verpleegafdelingen op voor, maar ook onze Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost.

Units bij SJG Weert

De units worden pas in gebruik genomen, wanneer SJG Weert de toestroom met de huidige maatregelen niet meer voldoende aankan. “Dat is nu dus nog niet het geval,” aldus Theo Goertz: “Maar het bestellen en plaatsen van de units kost enkele weken tijd, vandaar dat we deze voorbereidingen nu al moeten treffen.

Functie
De units vergroten de ruimte die de Spoedpost heeft voor de opvang van patiënten en bieden de mogelijkheid om Covid(-verdachte) patiënten te scheiden van andersoortige spoedzorg. De ruimtes kunnen gebruikt worden als wachtruimte, triageruimte én behandelruimte voor zowel de Spoedeisende Hulp als voor de huisartsen van de HAP. In tegenstelling tot de tenten die in het voorjaar zijn gebruikt, zijn de units weerbestendig en beter warm te houden. Wanneer de ruimtes in gebruik worden genomen is nu nog niet te zeggen, maar zodra het zover is zullen we hierover communiceren via de website en social media kanalen.

Advertentie

19 Reacties

  1. Je kan het beste op alles voorbereid zijn,
    vooral nu in de regio code ernstig is …..
    Dus ALLEMAAL houdt u zich aan de regels,
    En hopende dat het ziekenhuis en zeker het ,
    personeel het aankan .
    Blijf alle gezond…..

  2. Google eens NEUROLOOG | JAN B. HOMMEL en Elke F. de Klerk

    • In plaats van links te plaatsen naar youtube filmpjes en websites en mensen te vertellen wat ze moeten googlen en daarmee vanalles te suggeren, zou je ook gewoon kunnen opschrijven wat je probeert duidelijk maken. M.a.w wat is het punt dat je wil maken en kun je dat ook zelf met argumenten onderbouwen?
      Laat eens zien dat je meer kunt dan alleen maar linkjes plaatsen.

        • Blijkbaar kun je dus alleen maar linkjes plaatsen en ben je niet in staat zelf je mening te formuleren. Als je dat niet kunt of niet wilt dan ga ik niet eens de moeite doen om je filmpjes te bekijken.
          Overigens is Youtube ook niet echt een goed medium als het gaat om het inwinnen van betrouwbare informatie en het vormen van een goed onderbouwde mening. Iedere gek kan immers filmpjes op Youtube plaatsen en dat gebeurt dan ook veelvuldig.

        • Goed, je bent dus duidelijk niet in staat of bereid een eigen mening te formuleren die je ook zelf kunt onderbouwen. In dat geval voel ik mij ook niet geroepen om je filmpjes te gaan bekijken.

          • Misschien is Ron 1 al aangetast door e.e.a. virus ?

          • @Fr. Wind. Zou kunnen, maar dan wel een virus dat het deel van de hersenen aantast dat nodig om uit leggen en op te schrijven wat je wil zeggen. Dit virus zorgt er blijkbaar voor dat je alleen nog maar linkjes naar Youtube filmpjes kunt plaatsen.

    • Hou toch op Ron. Er is wat aan de hand in de wereld. De maatregelen zullen niet heel veel doen aan de verspreiding van het virus. Maar je kan je kop in het zand steken, overal domme berichten en filmpjes posten en de irritante mr. knowitall uithangen, of je doet gewoon wat er van je verwacht wordt. Er zijn wel meer dingen in het leven waar ik het niet meer eens ben, toch moet ik ze doen.

      Ik ben het vaak met je eens, maar hier sla je de plank volledig mis. En op een jezelf belachelijk makende manier ook nog.

      • Nee ik doe niet mee aan regels die niet werken of zelfs het tegenovergestelde doen. zoals je zelf al aan geeft.Door jaren lang het afbreken van de zorg zitten wij nu met een opgezadeld probleem.
        En gaan zij nu de zorg verbeteren ? nee. wij worden beperkt in onze vrijheid . 8 maanden verder en niks gedaan om BV meer ic bedden er bij te krijgen.Er zullen meer mensen sterven zonder corona dan met corona met deze regels. Dit is mijn mening …

        • Het is jouw mening dat de regels niet werken of zelfs het tegenovergestelde doen en daarom doe je niet mee. Jij mag die mening hebben.
          Het is daarom mijn mening dat mensen zoals jij die zich niet aan regels wensen te houden medeverantwoordelijk zijn voor de nieuwe uitbraak en daarmee indirect ook voor het ziek worden en zelfs de dood van anderen.

          Wij zitten met een probleem omdat we te maken hebben met een virus waartegen nog geen vaccin is, niet omdat er bezuinigd is op de zorg. Verspreiding van het virus heeft niks te maken met het aantal ic-bedden. We hebben meer ic-bedden nodig omdat meer mensen besmet raken. Het virus zich verspreid niet door een tekort aan bedden. Oorzaak en gevolg.

          Het is onzin dat er 8 maanden niks gedaan is. Er zijn wel degelijk meer ic-bedden beschikbaar. Ziekenhuizen hebben zich voorbereid en kunnen nu makkelijker en sneller opschalen dan bij de eerste uitbraak. Ook is er gezorgd voor een beter overzicht van de landelijk beschikbare capaciteit zodat patiënten verplaatst kunnen worden naar ziekenhuizen waar nog plek is.

          Voor het bewering dat er door de maatregelen meer mensen overlijden die geen corona hebben en mensen met corona bestaat geen enkel bewijs, behalve dan misschien op de websites en youtube-kanalen van complotdenkers.

          Ik hoop voor jou dat er niemand van je familie of vrienden getroffen worden door corona want ik denk dat je dan wel anders piept. En je beklagen over vrijheidsbeperking is gewoon zielig en egoïstisch.

          • Klopt helemaal wat je schrijft.
            En geen woord meer richten op Ron 1
            Houd hij vanzelf op, zonder de aandacht ,
            die hij voor zich zelf nodig heeft.

  3. RON1
    Waarom heb jij jezelf in de laatste 8 maanden niet laten omscholen tot IC verpleegkundige.
    Had je een betere tijdsbesteding gehad en had je je de komende tijd nuttig kunnen maken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie