Skip to content

Gouverneur Bovens bezoekt Nederweert

Redactie
21 oktober 2020 | 12:59

Advertentie

Het coronavirus heeft impact op ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Het is daarom van belang om aandacht voor elkaar te hebben en stil te staan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. De rijksoverheid lanceerde deze maand de nationale campagne ‘Aandacht voor elkaar’; een bundeling van alle bijzondere ideeën en activiteiten in deze crisis. Gouverneur Bovens grijpt de campagne aan voor een tocht langs alle gemeentehuizen. Burgemeester Op de Laak heette hem op woensdag 21 oktober welkom in Nederweert.

De gouverneur maakt in de maanden oktober en november een rondgang langs de Limburgse gemeenten. Tijdens zijn bezoek gaat hij in gesprek met de burgemeester en een burger over hoe zij de afgelopen tijd hebben beleefd.

Gouverneur op bezoek

Belang van aandacht
Op woensdag 21 oktober was het de beurt aan Nederweert. Burgemeester Op de Laak ontving de gouverneur in het gemeentehuis. “Aandacht hebben voor elkaar is ontzettend belangrijk. Helemaal in een tijd als deze. Dit bezoek van de gouverneur waarbij hij met de gemeente en een vertegenwoordiging van de gemeenschap in gesprek gaat onderschrijft dit belang. Ik stel zijn bezoek dan ook bijzonder op prijs.

Zorgcentrum St Joseph
Voor het bezoek werd ook de heer Groothuijsen, zorgmanager van het zorgcentrum St. Joseph van de Stichting Land van Horne uitgenodigd. Burgemeester Op de Laak: ”We hebben veel inwoners met een bijzonder verhaal over hoe zij de afgelopen maanden hebben beleefd. En met de verscherpte maatregelen komen er nog zware tijden aan. Wij willen via de heer Groothuijsen het verhaal vertellen van bewoners en betrokken mantelzorgers van zorgcentrum St Joseph. De coronacrisis heeft op deze groep een enorme impact.

Morele vraagstukken
De heer Groothuijsen bevestigt dat de benodigde maatregelen rond het virus vooral in de eerste maanden veel sociaal leed hebben veroorzaakt.” Wij hebben veel geleerd van de eerste golf, waardoor men de maatregelen meer op maat van de locaties en/of afdelingen kan toepassen. Het spanningsveld blijft echter bestaan tussen het indammen van het virus en het welzijn van onze cliënten en onze medewerkers. Hierin zitten vele morele vraagstukken die dagelijks het onderwerp van gesprek zijn binnen onze organisatie.

Groots met een grote G
Natuurlijk hebben ze elkaar ontmoet conform de geldende maatregelen: in een klein gezelschap in het gemeentehuis. Burgemeester Op de Laak spreekt met trots over Nederweert: “We hebben onze ervaringen, teleurstellingen en ook de mooie initiatieven kunnen delen met gouverneur Bovens. Ik ben groots op onze gemeente en haar inwoners en hoop dat zijn belangstelling een hart onder de riem is voor velen.

#Aandachtvoorelkaar
De coronacrisis is voor velen een zeer moeilijke periode. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden, sommigen verloren hun baan. Veel activiteiten die het leven kleur geven, kunnen niet doorgaan. Tegelijkertijd zagen we met de uitbraak van de crisis hartverwarmende initiatieven ontstaan in Nederweert waar inwoners iets voor een ander willen betekenen. Het Kabinet roept gemeenten en maatschappelijke organisaties op daarmee door te gaan in het kader van ‘Aandacht voor elkaar’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie