Skip to content

Last van de (laagstaande) zon?

Redactie
20 oktober 2020 | 16:00

Advertentie

In de herfst- en wintermaanden staat de zon vaak een stuk lager dan normaal. In combinatie met regen of andere vormen van neerslag kan dit ervoor zorgen dat uw zicht op het wegdek ernstig belemmerd wordt. De autofabrikanten helpen uw zicht te verbeteren met de beste autoruiten, goede ruitenwissers en effectieve zonnekleppen. Natuurlijk werken al deze hulpmiddelen alleen als uw ogen ook op scherp staan. Hoe zit dat met uw ogen, bril of contactlenzen?

Last van de (laagstaande) zon?

Voor uw ogen geldt de regel dat optimaal zicht de basis is voor veiliger autorijden. Omdat het zicht in veel gevallen erg langzaam achteruit gaat, hebben de meeste mensen niet door dat hun ogen niet meer op scherp staan. Los van het feit of u wel of niet een bril of contactlenzen draagt, is het belangrijk om te weten hoe het met uw gezichtsscherpte gesteld is. Wanneer uw oogcheck langer dan twee jaar geleden is, adviseren wij om deze vakkundig op te laten meten.

Ook een zonnebril met de juiste glazen maken een verschil. Met name in de najaarsmaanden is het dragen van een zonnebril in de ochtend geen overbodige luxe. De reflecterende ochtendzon op een nat wegdek kan uw zicht belemmeren. Glazen met een polariserende filter zouden hiervoor een oplossing kunnen zijn omdat deze hinderlijke reflecties wegnemen.

Ook de momenten van de felle, laagstaande zon herkennen de meeste autobestuurders. Een zon die bijvoorbeeld zo laag staat dat uw zonneklep eigenlijk verder naar beneden moet om uw ogen te beschermen. Een goede zonnebril met de juiste kleur en filtering kan u hierbij ondersteunen. Kortom, houd een goede zonnebril paraat in uw dashboardkastje.

Wilt u weten of uw zonnebril voldoende bescherming biedt én of uw ogen optimaal zijn gecorrigeerd? Neem dan even contact met ons op, dan maken wij graag een afspraak met u. In verband met de Corona maatregelen kunnen wij, voor uw en onze veiligheid, namelijk een beperkt aantal mensen tegelijkertijd toelaten.

Hans Brinkmans Eigenaar
Lindanusstraat 3
6031 EA Nederweert
T. 0495-631383
www.brinkmansoptiek.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie