Skip to content

Weert zet verbod lachgas, vuurwerk en ballonnen in nieuwe APV

Redactie
16 oktober 2020 | 16:31

Advertentie

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Weert (APV) staat de regelgeving, zoals die in de gemeente Weert geldt voor een goed en ordelijk gebruik van de openbare ruimte. Deze regels worden van tijd tot tijd aangepast of aangevuld. De gemeenteraad heeft op 8 juli jl. een aantal wijzigingen van de APV vastgesteld. Die zijn op 1 september 2020 in werking getreden.

Uitleg Algemene Plaatselijke Verordening (APV)
We vinden het in Nederland belangrijk dat we goed met elkaar samenleven. Dat de openbare ruimte netjes is. Dat we rekening houden met elkaar. Om dit goed te kunnen regelen zijn er wetten en regels, zodat iedereen weet wat wel en niet mag. Sommige regels staan in landelijke wetten en gelden voor het hele land. Andere regels gelden alleen maar voor een bepaalde gemeente. Iedere gemeente legt een groot deel van haar eigen regels vast in gemeentelijke verordeningen. Een van die verordeningen is de Algemene Plaatselijke Verordening, bekend onder de afkorting APV. Ook de gemeente Weert heeft een eigen APV. Deze wordt regelmatig geactualiseerd.

Wijzigingen
De wijzigingen van de APV, die op 1 september 2020 in werking zijn getreden, betreffen onder andere een verbod op het gebruik van lachgas in de openbare ruimte, een verbod op het gebruik van knalvuurwerk en van vuurpijlen tijdens de jaarwisseling en een verbod op het oplaten/achterlaten van ballonnen.

Ook weet iemand die een vergunning aanvraagt voor een evenement waarbij wilde dieren worden gebruikt nu direct dat deze aanvraag niet wordt goedgekeurd. Het gebruik van wilde dieren bij een evenement is namelijk niet toegestaan in de gemeente Weert.

Voor in de APV bepaalde openbare inrichtingen (o.a. café’s, restaurants, cafétaria’s) is de exploitatievergunning ingevoerd. Daarnaast geldt voor die openbare inrichtingen nu een algemene sluitingstijd om 02.00 uur. Met een ontheffing is deze uit te breiden naar 04.00 uur.

Ook voor de gebiedsontzegging is er iets gewijzigd. Dat wil zeggen dat personen de toegang tot een bepaald gebied tijdelijk kan worden verboden. Die ontzegging is nu mogelijk voor twee, zes of twaalf weken. Dat hangt af van de zwaarte van de overtreding.

Meer informatie
Wil je precies weten wat er staat in de APV van de gemeente Weert? Kijk dan op de website www.weert.nl

Advertentie

5 Reacties

  1. Nu Nederweert nog!

    • En waarom precies?

    • Omdat hier ook van die mafklappers zijn die na wat “ballonnetjes” in de auto stappen (als bestuurder).
      Daarnaast, minder erg, flikkeren ze de hele rotzooi gewoon langs de kant van de weg. Met een APV kan je tenminste iets.
      Je bent gewoon een egoïstische l*l wanneer je met drank en/of drugs achter het stuur stapt.

    • Dat wat Driek aangeeft.

      Plus:

      Maar ook betreft vuurwerk, krijgen ze teveel klachten in de kern, gaan ze maar lopen kwallen in het buitengebied. Weg rust voor de dieren hier.
      Stop gewoon met al dat vuurwerk, alleen siervuurwerk toestaan.

      Betreft ballonnen, wensballonen hebben een paar jaar terug hier schroeiplekjes gegeven in het gras, het was juli en kurkdroog, echt heel veel mazzel gehad dat niet alles in de brand stond.
      En dan zaten er ook nog van die enge metalen ringen om waar dieren in verstrikt kunnen raken.

      En gewone ballonnen, er is al genoeg troep in onze mooie natuur, daar heft omdat iemand iets te voeren heeft niet nog meer zooi bij.

  2. Mogen ze van mij volgende week ook in Nederweert in de APV invoeren, gisteren op 1 plek aan de kanalenviersprong 7 zwarte lachgasballonnen en een hoop troep en daarna kruipen die malloten weer achter het stuur…wat een imbecielen…ik heb de troep maar weer opgeruimd…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie