Skip to content

Gemeente Nederweert presenteert sluitende begroting met ruimte voor nieuw beleid

Redactie
11 oktober 2020 | 9:41

Advertentie

Het college van B&W van de gemeente Nederweert stelde vorige week een sluitende begroting 2021 vast. Wethouder Dieteren is tevreden: “Een sluitende begroting presenteren is in een tijd als deze een hele opgave. Toch zijn we erin geslaagd diverse nieuwe projecten en wensen te honoreren”. Op dinsdag 3 november spreekt de gemeenteraad over de begroting.

Ruimte voor nieuw beleid
In de begroting is ruimte voor nieuw beleid”, vertelt wethouder Dieteren. “Dan gaat het bijvoorbeeld om de fiets- en voetgangersbrug tussen Budschop en de Schoolstraat, de snelfietsroute Weert-Nederweert en de inrichting van het gebied Bengele Beweegt/De Uitwijck”.

Corona en gemeentefonds
In de begroting 2021 is een hoofdstuk gewijd aan corona en de impact op de diverse begrotingsprogramma’s. Het is echter lastig, zo niet onmogelijk, om de effecten van corona op dit moment in meerjarig perspectief te plaatsen. Daarnaast staan gemeenten aan de vooravond van een flinke herschikking van haar grootste inkomstenbron: de algemene uitkering van het Rijk. Wethouder Dieteren: “De onzekerheden rond de coronacrisis maken het lastig om financiële vergezichten te presenteren. Daarnaast kan de herijking van het gemeentefonds zeer nadelig uitpakken voor een kleine gemeente als Nederweert. Vanzelfsprekend willen we ook onze ambities uit het coalitieakkoord waarmaken. Dat betekent dat we onze uitgaven goed moeten afwegen.

Gezamenlijke opgave
Op dinsdag 3 november behandelt de gemeenteraad, op voorstel van het college van B&W, de begroting 2021. Het financieel gezond houden van Nederweert is een gezamenlijke uitdaging van college en raad. Het college van B&W wil graag bij deze begrotingsbehandeling en het komende jaar met de raad in dialoog om te komen tot oplossingen in de uitgaven en/of inkomstensfeer. Daarbij wil het college een lastenverhoging voor inwoners zoveel mogelijk voorkomen.

BIEO
Om je een indruk te geven van de inkomsten en uitgaven, is ook dit jaar een Begroting In Eén Oogopslag (BIEO) gemaakt. Daarmee zie je op een overzichtelijke manier waar de belangrijkste budgetten naartoe gaan.

Vergadering online volgen
Vanwege de coronamaatregelen is het voor inwoners helaas niet mogelijk om de vergadering in het gemeentehuis bij te wonen. Je kunt deze wel live volgen via de website van de gemeente of Nederweert24. De begrotingsbehandeling begint om 16.00 uur.

Bekijk hier de begroting van de gemeente Nederweert 2021

Advertentie

1 Reactie

  1. De inkomsten vergroten betekend de WOZ verhogen. Krijgen het cda en vvd nog gelijk dat deze coalitie is de financiële positie binnen 1 periode op zeep helpt. En nu na 3 jaar Is het zover en beginnen ze al met Ons voor te bereiden op bezuinigen en WOZ verhogingen. Terwijl Bij hun aantreden werden de lonen van de wethouders en raadsleden al fors verhoogd zijn zullen we dat niet eerst terugdraaien. Ondanks dat in het coalitieprogramma staat dat de lasten voor de burgers alleen maar geïndexeerd worden. Weer een loze belofte.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie