Skip to content

De Lochtstraat winnaar Gezelligste Straat van Nederweert 2020

Redactie
27 september 2020 | 12:27

Advertentie

Afgelopen zaterdag was de landelijke Burendag. Burgemeester Op de Laak, wethouder Dieteren en de regisseurs leefbaarheid Harold van der Haar en Joey van Beers gingen ’s middags op bezoek bij de Vrienden van de Peel. Hier organiseerde buurtvereniging De Locht een aantal activiteiten.

We zijn nog altijd in de ban van het coronavirus. Ook bij het organiseren van de lokale burendag en de gezelligste straat van Nederweert liepen deelnemers tegen verschillende zaken aan. Een aantal straten en buren hebben zich noodgedwongen af moeten melden. Uiteindelijk bleef de Lochtstraat in Ospel over. Buurtvereniging De Locht organiseerden verschillende coronaproof-activiteiten.

Buurtvereniging De Locht
Buurtvereniging De Locht meldde zich ook aan voor de Gezelligste Straat van Nederweert. “We zetten jaarlijks een gevarieerd programma neer voor jong tot oud. We versterken en benadrukken hiermee het buurtgevoel en de samenhorigheid. Iedereen telt mee en moet mee kunnen doen is ons motto, ook in tijden van corona”, aldus voorzitter Ramon Vaes. Buurtvereniging De Locht heeft een mooi bestuur van ca. 9 leden. Samen zorgen zij er ieder jaar voor dat buurtbewoners kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Ook overstijgend wordt er regelmatig samengewerkt met de andere buurtverenigingen.

Trots
Burgemeester Op de Laak en wethouder Dieteren spraken hun waardering uit voor de organisatie van deze activiteiten tijdens burendag. De burgemeester: “We kijken met trots naar deze organisatie van de burendag in Ospel. Fantastisch om te zien hoe ze ondanks het coronavirus een passend programma heeft weten te realiseren!” Hieraan voegde wethouder Dieteren toe: “Ondanks de coronacrisis blijven deze inwoners naar elkaar omkijken en zorgen voor saamhorigheid op een verantwoorde manier. Dat verdient dan ook de prijs van de Gezelligste Straat van Nederweert!

Waardebon
Na het overhandigen van de wisselbokaal, ontvingen de bewoners een waardebon ter waarde van € 250,-. Met deze bon kan de straat/buurt in de wintermaanden het nog een keer gezellig maken. Uiteindelijk ontvangen de bewoners van de Lochtstraat later dit jaar een straatnaambord met daarop De Gezelligste Straat van Nederweert 2020.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie