Skip to content

Geen traditionele intocht Sint Nicolaas in Weert

Redactie
21 september 2020 | 20:26

Advertentie

Vanwege de coronacrisis kunnen Sint Nicolaas en zijn Pieten dit jaar niet via een traditionele intocht verwelkomd worden in Weert. Dat hebben het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert en haar vrijwilligers gezamenlijk besloten. Er wordt hard gewerkt aan een alternatief zodat de kinderen de belangrijke woorden; ‘nu ik er ben, mogen jullie vanavond allemaal jullie schoen zetten’ toch kunnen horen.

Maatregelen
De traditionele intocht van Sint Nicolaas in Weert trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers. Het is voor het bestuur niet te organiseren om deze mensen allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar houden. ‘Die verantwoordelijkheid kunnen wij niet nemen. We hebben samen met onze vrijwilligers veel varianten van een intocht bedacht, maar steeds lopen we tegen de maatregelen aan zoals die door onder andere de Veiligheidsregio worden opgelegd. We hebben lang gewacht, stiekem toch hopend op betere tijden, maar aangezien er ieder jaar veel georganiseerd en geregeld moet worden, kunnen we nu niet anders dan dit bericht aan te kondigen. Een zéér moeilijke keuze, uniek in ons 106-jarig bestaan’.

Alternatief
Om de kinderen, want daar doen we het allemaal voor, toch hun Sint Nicolaasfeest in Weert te kunnen geven, wordt er op dit moment hard gewerkt aan een waardig alternatief. Zodra daar meer over bekend is, wordt dit breed in Weert gecommuniceerd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie