Skip to content

Activiteitenprogramma september 2020 Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
31 augustus 2020 | 11:25

Advertentie

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op woensdag 2 september is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze avond kan je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen Peel. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring! Na afloop nagenieten van een drankje. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 2,5 kilometer en de excursie duurt 1,5 uur. Deelname kost € 9,- voor volwassenen en € 7,- per kind. Max. 25 deelnemers. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Wandeling door de paardenbegrazing in De Groote Peel
Op zondag 13 september is er een excursie in de Paardenbegrazing van Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je het gebied aan de Oostrand van De Groote Peel. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van het nationaal park. Onderweg kom je Shetlander pony’s tegen. De excursie is ongeveer 7 kilometer lang, duurt 2,5 – 3 uur en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per persoon. Max. 15 deelnemers. Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/depelen Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Excursie met fotografietips in de Groote Peel
Op woensdag 16 september houdt Staatsbosbeheer een Excursie(workshop) met fotografietips in De Groote Peel. Een wandeling door de Peel is altijd een geweldige ervaring! In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt dit natuurgebied prachtige beelden: water, spiegelingen, wind en wolken, begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen gaat u fotograferen tijdens deze wandeling. De Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft u tips en trucs voor het maken van mooie foto’s. De route is 2 kilometer en verhard, dus geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De activiteit duurt 2,5 uur en start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 9,- per persoon, inclusief een kopje koffie/thee na afloop. Maximaal 12 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Excursie in de Deurnsche Peel
Op zondag 20 september organiseert Staatsbosbeheer een excursie in de kop van de Deurnsche Peel. Aan bod komen de Cultuurhistorie, beheer en de natuur van het gebied. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake want de wandeling gaat deels over het ‘Nonnenpad’. Verder wordt er verteld over het conflict over de kanalen; waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en het Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte? De excursie start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. Deelname kost € 6,- per persoon. Max. 15 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Nieuwe Peelfilm wordt vertoond bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 20 september wordt de nieuwe natuurfilm: ‘Parels van de Peel’ getoond bij buitencentrum De Pelen. Welke parels kun je allemaal aantreffen in de Peelvenen en waarom is het hoogveen zo belangrijk voor dit gebied? Heb je al eens de gladde slang, blauwborst of das gezien? Het gebied biedt een veilige plek voor veel trekvogels. Deze natuurfilm, uitgebracht door Nature Moments Productions, is voor het publiek te zien tijdens een openluchtvoorstelling op de picknickweide van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. Er zijn voorstellingen om 11.00 – 13.00 – 14.00 en 15.00 uur. Een kaartje kost € 6,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie