Skip to content

Documentaire over 14-jarige breakdancer Lorenzo Caboni uit Nederweert

Redactie
27 augustus 2020 | 17:02

Advertentie

FRESH vertelt het verhaal van de 14-jarige breakdancer Lorenzo Caboni en zijn dansschool Fresh. Lorenzo is als individu al wereldkampioen breakdance geworden in zijn leeftijdsklasse en mag nu ook meedoen bij de volwassenen. Voor de coronacrisis uitbrak, werd hij regelmatig ingevlogen naar plekken als de VS, China, Rusland en Frankrijk om mee te doen aan wedstrijden. Met zijn crew, de Fresh Allstars, boekt hij ook veel successen en reikte hij bijvoorbeeld al tot de finale van Holland’s Got Talent.

Documentaire

Lorenzo woont in Nederweert en is geen onbekende voor het dorp. Iedereen die Lorenzo kent, zal beamen dat hij een bijzondere jongen is. Hij heeft een enorme drive om constant beter te worden en is elke dag met breaking bezig. Zijn perfectionisme drijft hem tot hoge hoogten, maar breekt hem soms ook op als een move een keer niet lukt. Hij kan dan een moeilijk persoon zijn voor zijn familie, crew en andere mensen in zijn omgeving. Josje van Engelen en Max Pickkers willen ontdekken hoe Lorenzo is als persoon, wat hem bijzonder maakt en hoe hij op zo’n jonge leeftijd al zo goed kan zijn.

Documentairemakers
De makers van de documentaire zijn Josje van Engelen en Max Pickkers. Twee studenten Journalistiek uit Utrecht. Josje komt uit Maarheeze en kent Lorenzo al vanaf dat hij baby was. Ze was enorm verrast door hoe goed die kleine jongen die ze uit haar jeugd kende was geworden en hoe hij zich had ontwikkeld tot een ware atleet. Ze herinnerde zich Lorenzo als een heel actief en energiek kind, maar toch was ze benieuwd hoe hij op zo’n jonge leeftijd al zo goed was geworden. Daarom besloot ze dat ze meer te weten wilde komen over Lorenzo, zijn familie en zijn dansschool, en dat ze zijn verhaal wilde vertellen door middel van een documentaire.

Crowdfunding
Op https://cinecrowd.com/fresh zijn Josje en Max een crowdfunding gestart voor de financiering voor hun project. Er is geld nodig voor professionele apparatuur, muziek, audio- en kleurnabewerking. Ze kunnen de steun goed gebruiken om bij hun streefbedrag te komen en zo de documentaire af te kunnen maken. De documentaire gaat in oktober in premiere in Utrecht, maar de makers zijn bezig met een vertoning in Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat-Unne-Kraom-Biem-Sjef-en-Gijs
Benieuwd naar de huisdieren van…?
7 september 2024 | 17:00
2024_09_19 Waat-unne-Kraom-Anne-en-Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00

Advertentie