Skip to content

Paspoort en ID-kaarten nu ook thuisbezorgd

Redactie
31 juli 2020 | 11:53

Advertentie

Op dinsdag 28 juli ontving Milou van Nieuwenhoven een postpakket, met haar nieuwe ID-kaart. Milou is de eerste inwoner in de gemeente Nederweert die van deze nieuwe service gebruik kan maken. De gemeente had aan haar gevraagd om het proces te testen. Reden om haar naast de nieuwe ID-kaart een bosje bloemen aan te bieden. Ook Mandy de Bruin heeft aangeven het bezorgingsproces te willen testen. Ook zij ontvangt een bloemetje zodra haar identiteitsbewijs wordt bezorgd. Vanaf 1 september voeren ze de service in voor iedereen.

Paspoort en ID-kaarten

Het aanvragen van een paspoort of ID-kaart moet in het gemeentehuis gebeuren. Dat verandert niet. Maar vanaf 1 september kunnen inwoners van de gemeente Nederweert aangeven of ze het document thuis of op het werk willen laten bezorgen. Ze krijgen vervolgens een bericht via e-mail of sms waarin men aangeeft in welk tijdvak van 4 uur ze het document willen ontvangen. Paspoorten en ID-kaarten worden van maandag tot en met zaterdag tussen 08:00-20:00 uur bezorgd.

Onderzoek thuisbezorgen en kosten
Vorig jaar vroeg de gemeenteraad om de mogelijkheden van het thuisbezorgen van paspoorten en ID-kaarten te onderzoeken. In de tweede helft van 2019 is dit onderzoek afgerond waarna de resultaten zijn gepresenteerd aan raadsleden en andere belangstellenden. Het thuisbezorgen van paspoorten en ID-kaarten is vervolgens opgenomen in de begroting 2020 en goedgekeurd door de gemeenteraad. De kosten per bezorging bedragen 4,95 euro. Dat geldt ook wanneer je meerdere ID-kaarten tegelijk thuis laat bezorgen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Wat goed dat je je paspoort en ID thuis kunt laten bezorgen, dit wist ik niet! Ik zou zelf ook van deze service gebruik maken, heel handig. Veiligheid en betrouwbaarheid zullen ook wel gecheckt worden, en met speciale post worden verstuurd.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie