Skip to content

Kermis Nederweert gaat niet door

Redactie
28 juli 2020 | 18:18

Advertentie

De kermis in Nederweert gaat dit jaar niet door. Burgemeester Op de Laak heeft dat vandaag, dinsdag 28 juli besloten. De kermis in Nederweert vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van augustus. 

Traditie
De kermis van Nederweert staat bekend om zijn gezelligheid. Traditioneel vinden veel kermisliefhebbers het laatste weekend van augustus de weg naar de attracties en de verschillende horecagelegenheden. Dit jaar zou de kermis plaatsvinden vanaf vrijdag 28 augustus tot en met dinsdag 1 september. Maar het coronavirus maakt dat dit jaar alles anders is. 

Veilig en verantwoord
Burgemeester Op de Laak over het besluit: “Net als andere gemeentes waar nog kermissen moeten plaatsvinden wisten we al vroeg dat een kermis organiseren een hele uitdaging zou worden. Toen de Nederlandse regering de regels rond kermissen versoepelde was er ook even hoop dat de kermis in Nederweert door zou kunnen gaan. Er is gekeken naar de mogelijkheden om de kermis veilig en verantwoord te organiseren. Helaas blijkt dat uiteindelijk niet mogelijk.”

Geen gemakkelijke keuze
Kermiswethouder Peter Koolen begrijpt dat dit besluit tot teleurstelling kan leiden bij de kermisliefhebbers en de ondernemers. “Het is was dan ook geen gemakkelijke keuze.” De kermis in de kern van Nederweert was de laatste kermis van het seizoen in de gemeente Nederweert. 

Advertentie

6 Reacties

  1. Met zn allen naar de Efteling mag wel !? , Hier moet in Nederweert toch een mouw aan te passen zijn dat de kermis veilig gehouden kan worden den ook een aan de kermisexplotanten die we op een ander jaar ook nog nodig hebben .

    • De Efteling kan veel beter het aantal mensen dat binnen komt borgen, aangezien je door een toegangspoort moet. Dat wordt op een kermis al lastig. Daarnaast heeft een pretpark al lange wachtrijen (de fysieke paadjes) die ze nu ‘slim’ kunnen inzetten.
      Een kermis is veel compacter van opzet dan een pretpark. Jammer, maar dit is de enige juiste keuze.

    • Bèr… Denk dat Nederweert iets meer plaats heeft dan de Efteling..

      Misschien moet je de plate grond van Nederweert eens helemaal uitvouwen.

    • Attractieparken zijn op een speciale manier ingericht, los van omvang terrein.
      Dit alles om massa’s mensen door het hele park te laten lopen, zonder dat er bottlenecks zijn.
      Een dorp is niet op die manier ingericht.

    • Wat denk je nou zelf, probeer je slim of leuk te zijn? Waar staat de kermis altijd, mister know-it-all? Denk je dat het mensen trekt, en de horeca het interessant vindt als de kermis van boeket t/m budschop getrokken wordt? Een kermis is compact van opzet. Dat wijzigen betekent heel wat voor vergunningen en planning, maar ook bv voor het verkeer. Denk toch na voor je wat ongefundeerd roeptoetert.

    • Rustig blieve Bêr, ut es vul te werm um uch doa druk um te make.
      We kunne allemoal wat vinge van waal of geine kermis, tot now tow giet ut neet door en doa hebbe ze un goaj reeje vur.
      Loate we geniete van wat waal kan en moog.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie