Skip to content

Bespaar op vaste lasten met ‘De VoorzieningenWijzer’

Redactie
15 juli 2020 | 9:43

Advertentie

De Gemeente nederweert vindt het het belangrijk dat je als inwoner goed op de hoogte bent van regelingen, belastingen en toeslagen. Door na te gaan waar je recht op hebt en de regelingen goed te benutten, kun je jaarlijks mogelijk geld besparen. Om dit gemakkelijk na te kunnen gaan, bieden ze sinds 1 juli 2020 ‘De VoorzieningenWijzer‘ aan.

Wat is De VoorzieningenWijzer?
De VoorzieningenWijzer is een applicatie die je helpt na te gaan of bijvoorbeeld jouw zorgverzekering of energieleverancier de meest passende is of dat je in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen. Gebruikmaken van De Voorzieningenwijzer is kosteloos en levert jaarlijks gemiddeld ruim € 500,- op per huishouden.

Voor wie is De VoorzieningenWijzer?
De VoorzieningenWijzer is er voor huishoudens binnen de gemeente Nederweert met een inkomen tot modaal (± € 36.000,- bruto per jaar).

Gebruikmaken van De VoorzieningenWijzer
Om gebruik te kunnen maken van De VoorzieningenWijzer maak je een afspraak met de sociale raadslieden van Nederweert: raadsliedennederweert@amwml.nl / (088) 656 06 92. Ook kan het zijn dat je een uitnodiging ontvangt van de gemeente Nederweert. De sociale raadslieden zijn opgeleid tot bespaarexpert en komen bij je thuis langs. Ze laten je zien waar je mogelijk recht op hebt en helpen ook met het aanvragen van regelingen.

Aanvalsplan Armoede
De start met De VoorzieningenWijzer is onderdeel van het Aanvalsplan Armoede. Het doel van dit Aanvalsplan is om armoede onder inwoners structureel te verminderen. De gemeente wil onder andere armoede actief bestrijden en voorkomen dat mensen in armoede terecht komen. Met de komst van De VoorzieningenWijzer kunnen financiële situaties structureel verbeterd worden.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk je op www.nederweert.nl/voorzieningenwijzer.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie