Skip to content

Een diamanten dag voor Bér en Jeanne Scheijven-Nieskens

Redactie
10 juli 2020 | 16:03

Advertentie

Op vrijdag 10 juli bracht het college van B&W een bezoek aan het diamanten bruidspaar Bér en Jeanne Scheijven-Nieskens uit Nederweert.

Bér (86) en Jeanne (86) zijn beiden geboren in Nederweert. Ze leerden elkaar kennen in de blokhut waar Jeanne gids was van de scouting Nederweert. Het was liefde op het eerste gezicht. Op 9 juli 1960 stapten ze in het huwelijksbootje.

Gezin stichten
Ze betrokken hun woning in de Kerkstraat waar hun vier kinderen werden geboren. In 1961 kwam zoon Huibert ter wereld, gevolgd door de drie dochters Ann, Marjo en Lille. Bér en Jeanne genoten van op vakantie gaan met de kinderen en familie.

Bér (van Apple Sjef)
Bér komt uit een gezin van negen kinderen. Hij heeft altijd hard gewerkt in het familiebedrijf Bouwbedrijf Jos Scheijven B.V. Zijn grote hobby was jagen. Bér is 50 jaar lid geweest van de Jagersvereniging St. Lambertus en vervulde de rol van secretaris van deze vereniging. Hij maakt elke dag wandelingen met zijn hond en hij werkt graag in de tuin. Het liefst bij zijn zoon aan de Kerkstraat, want dan kan hij gezellig buurten als er bekenden voorbij komen.

Jeanne (van meester Nieskens)
Jeanne komt uit een groot gezin van elf kinderen. Ze werkte in Weert bij Paquay. Met de geboorte van de kinderen richtte zij zich volledig op de zorg voor het gezin en genoot daar volop van. Er was altijd veel bezoek waar Jeanne graag goed voor zorgde door de tafel vol met lekkers te zetten. Contact met familie vindt ze belangrijk. Zo treft ze elke week haar zusjes tijdens het koffie-uurtje op dinsdag. Dan is er dus ook geen ruimte voor andere afspraken. Jeanne houdt van gezelligheid, gaat graag naar de stad, een kopje koffie drinken op een terrasje en lezen of puzzelen.

Trots
Inmiddels wonen ze elf jaar aan de Scheijvenwerf en zijn er trots op om in hun eigen straat te wonen. Ze genieten volop van het bezoek van de kinderen en de acht kleinkinderen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijk, hopelijk mogen jullie nog wat jaartjes genieten van familie, kinderen en kleinkinderen in een goede of redelijk goede gezondheid!
    Frans en Nelly Everaerts


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie