Skip to content

Diamanten bruidspaar Mart en Maria Smolenaers-Stienen

Redactie
10 juli 2020 | 16:54

Advertentie

Op vrijdag 10 juli bezochten burgemeester Op de Laak en leden van het college het diamanten bruidspaar Mart en Maria Smolenaers-Stienen. Geboren en getogen ‘op Schoor’ deelt het echtpaar al 60 jaar lief en leed samen. 

Mart en Maria Smolenaers-Stienen

Aanpakker
Mart is geboren op 8 juli 1937 in buurtschap Schoor op de Trumpertweg. Hij is een echte aanpakker. Op zijn veertiende begon hij met werken in de staalconstructie. Daarna was hij postbode en werkte hij bij een boomkweker. Later werd hij metselaar bij de firma Scheijven in Nederweert. Toen hij de leeftijd van 57 jaar bereikte, kon hij met de VUT. 

Altijd helpen
Maar Mart is een doener die niet stilzit. Dus ook daarna kwam hij metselen als mensen hem daarom vroegen. Naast zijn werk was Mart twaalf jaar vrijwilliger bij Zorgcentrum St. Joseph en speelde hij zeventien jaar trombone bij harmonie Sint Joseph. Nog steeds zit hij lekker in zijn vel. Zo vindt hij het geweldig als zijn kinderen of kleinkinderen hem vragen te helpen als er iets moet worden gebouwd of verbouwd. 

Muzikaal
De wieg van Maria stond in hetzelfde buurtschap. Ze is geboren op 3 april 1939 aan Schoor 48. Ze werkte in de gezinszorg totdat ze in 1961 met Mart trouwde. Ook Maria is muzikaal. Ze zong 26 jaar in het dameskoor van de kerk en was er vijf jaar penningmeester. Inmiddels is ze 36 jaar buurtleidster van het LKV waar ze al 42 jaar lid van is. Een taak die ze nog steeds met veel plezier uitvoert.

Groot gezin
Samen kregen Mart en Maria drie kinderen: dochters Wilmie en May en zoon Johan. Het gezin werd uitgebreid met twee schoonzoons, een schoondochter, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. En in november wordt het vijfde achterkleinkind verwacht.

Advertentie

3 Reacties

  1. Mart en Maria van harte gefeliciteerd met deze mooi behaalde mijlpaal! Ik wens jullie nog vele gelukkige en gezonde jaren samen toe!

    Monique vd Laar

  2. Mart en Maria van harte gefeliciteerd.
    Peter & Petra Stokbroeks.

  3. Mart en Maria, van harte proficiat met jullie diamanten huwelijk!
    En nog vele jaren toegewenst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie