Skip to content

Coronabesmetting vastgesteld bij nertsenbedrijf in Ospel

Redactie
9 juli 2020 | 20:45

Advertentie

Er zijn bij twee nertsenbedrijven besmettingen met SARS-CoV-2 vastgesteld. Het gaat om een bedrijf aan de Witteplakdijk in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De besmettingen zijn aan het licht gekomen door middel van het early warning monitoringssysteem waarmee wekelijks kadavers worden getest op het virus. De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd.

In totaal zijn nu 22 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. Op de 20 bedrijven waar eerder SARS-CoV-2 is vastgesteld zijn alle dieren geruimd.

Maatregelen
Het kabinet heeft eerder maatregelen genomen voor alle nertsenbedrijven in Nederland, zoals een landelijk vervoersverbod voor nertsen, een bezoekersverbod in stallen en een strikt hygiëneprotocol, om verdere verspreiding tegen te gaan en om te voorkomen dat SARS-CoV-2 overgaat van nerts op mens, dat op twee bedrijven aannemelijk is gebeurd.

Het Rijk werkt aan een stoppersregeling waarmee nertsenbedrijven op korte termijn vrijwillig hun bedrijfsvoering kunnen beëindigen. In 2024 stoppen nertsenhouderijen conform het wettelijk verbod sowieso hun activiteiten.

Advertentie

12 Reacties

  1. Hoe hebben we het allemaal toch zo ver laten komen ?
    Onderzoekers uit Birmingham hebben nu een overtuigend verband ontdekt tussen
    luchtvervuiling, en het grote aantal coronaslachtoffers in Brabant en Limburg.

    • Interessant. Bereid om die bron met ons te delen?

    • Lijn correct waarschijnlijk een link waar men geen factcheck op kan uitvoeren want anders was dit allang opgepakt door andere mediabronnen.

    • Sjoerd, even googlen op “verband tussen luchtvervuiling en corona”.
      Maar pas op met wat al die sites berichten, een correlatie is nog geen causaal verband.

    • Ik heb mezelf gelukkig afgeleerd zulke dingen te gaan factchecken. Je komt in de donkerste krochten van het internet en dus de geest van de mens terecht.

      Verder maak ik de claim niet. Ik vraag enkel om een bron van diegene de die claim plaatst.

    • effe googlen, dan kom je oa bij RTL en Brabants Dagblad uit

    • Weet je wat het is? De claim “overtuigend verband ontdekt tussen
      luchtvervuiling, en het grote aantal coronaslachtoffers” klopt uiteindelijk. Daar is echter geen onderzoek voor nodig.
      Het coronavirus is een virus wat zich manifesteert in en rondom de luchtwegen, net als het influenzavirus. Het is nogal logisch dat een virus wat de longen en luchtwegen treft, meer/grotere schade aanricht in een gebied met hogere luchtvervuiling. De longen van de mens zijn ontworpen om 100% schone lucht in te ademen, en een hogere luchtvervuiling zorgt voor dat de longen minder goed werken. Komt daar nog eens een longvirus bovenop, dan kom je uit bij een uitspraak als “overtuigend verband ontdekt tussen luchtvervuiling, en het grote aantal coronaslachtoffers”.

      In diezelfde strekking kan je interessant doen met een uitspraak als “hoger aantal coronaslachtoffers onder rokers”. Jammer dat er dan wetenschappers zijn die denken even goedkoop te scoren door de claim te beperken tot het coronavirus, en niet longvirussen in het algemeen.

      Bron? Middelbare school + logisch redeneren + gezond verstand.

    • Die bron is (roze) gekleurd, en derhalve niet serieus te nemen. “Wij van WC eend….”

    • Ontkennen, het grootste gevaar uit het verleden en voor de toekomst.
      Notabene een artikel van pigbusiness, hahaha

  2. Kijk de pers en andere zijn behoorlijk selectief in het lezen van onderzoeken! als ik echter het originele onderzoek opzoek via onderstaande link.
    http://ftp.iza.org/dp13367.pdf
    in dit onderzoek vallen een aantal zaken op er wordt voornamelijk gesproken over de luchtvervuiling vanuit verbrandingsmotoren. en de luchtvervuiling vanuit Rotterdam Antwerpen en Roergebied die hier samenkomt.
    als je dan naar het aantal (ernstige) besmettingen kijkt dan valt op dat Nederweert en Venray opvallen door weinig gevallen. terwijl dit wel de gemeenten zijn met een hogere Vee dichtheid. dus blijkbaar heeft pigbusiniss wel het rapport volledig gelezen. dit in tegenstelling tot andere pers of mensen in dit forum.

    • Weinig gevallen in Nederweert? Lees op deze pagina eens de overlijdensberichten van de afgelopen maanden. Met je selectief lezen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-1
De brandweer schaalde op naar middelbrand
20 september 2024 | 6:10
2024_09_19 Heerlijke lunchactie bij Restaurant De Beren
Maak kennis met De Beren
19 september 2024 | 20:00
Screenshot
Arléne Uitvaart
 
19 september 2024 | 19:00
2024_09_19 Lisette Poell Ontsnappen aan de waan van de dag
Lisette Poell
19 september 2024 | 18:30

Advertentie