Skip to content

CDA Nederweert blikt terug op Kadernota | onze kernen worden nog te vaak vergeten

Redactie
9 juli 2020 | 12:04

Advertentie

Afgelopen dinsdag werd tijdens de raadsvergadering van de Gemeente nederweert de Kadernota besproken. Het CDA Nederweert blikt terug op deze 3e kadernota van deze bestuursperiode.

CDA Nederweert

Afgelopen dinsdag 7 juli was de 3e Kadernota van deze bestuursperiode. Tijdens de kadernota werd er teruggeblikt op wat er het afgelopen jaar is gedaan en wat we het aankomende jaar gaan doen. Nog voor de start van de formele Kadernota vergadering hebben we als CDA Nederweert een voorstel ingediend om de verenigingen die voor Nederweert het oud papier verzamelen te compenseren voor misgelopen inkomsten door de beroerde papiermarkt. De voltallige raad steunde ons voorstel, waardoor vereniging geen inkomsten gaan mislopen. Hard nodig in deze tijd! Wij dankten alle fracties hartelijk voor hun steun.

Tijdens de kadernota vergadering waren er een aantal punten ontzettend belangrijk voor ons als CDA Nederweert. De volgende voorstellen werden door de gemeenteraad gesteund:

  • De versnellingsopgave woningbouw, waarin we vragen om versneld aan de slag te gaan met de woningbouwopgave in alle kernen van Nederweert, voor jong en oud
  • Stimuleringsplan Toerisme en recreatie. Al jaren vragen we aandacht voor een visie op toerisme en recreatie. Na twee jaar praten is de voltallige raad het hier over eens.
  • Het genoemde voorstel over het oud papier.

De volgende voorstellen, gericht op onze kernen Ospel, Leveroy, Eind en Schoor, haalden het helaas niet. Hiervoor kregen we geen steun van de coalitiepartijen:

  • Onderzoek naar kunstgrasvelden voor Eindse Boys, SV Leveroy en RKSVO.
    Het college neemt ons voorstel om met de verenigingen in gesprek te gaan niet actief over. Sommige coalitiepartijen noemde het zelfs een overbodige motie.
  • Waterkrachtcentrale en asperge tank versperring op Schoor.
    Nadat we vorig jaar de toezegging kregen dat hier met voorrang aandacht aan werd gegeven is ons voorstel dit keer niet overgenomen.
    Het gaat in het rijtje bij de rest van de monumenten.
  • Bouwstop Leveroy.
    Ondanks extra inzet van ons Leveroyse raadslid, werd de zorg niet erkend. Er wordt geen extra ruimte geboden om te bouwen voor starters en senioren in Leveroy.

Wij vinden dat onze kernen nog te vaak worden vergeten daardoor zijn we niet helemaal tevreden over onze behaalde resultaten. We hadden graad gezien dat onze voorstellen over de kleine kernen ook aangenomen waren. We hopen nu dat het college en de coalitie aandacht hebben voor de kleine kernen aan de slag gaat voor ons mooie Nederweert.

Advertentie

1 Reactie

  1. ongeloofelijk dat we weer worden vergeten. Het lijkt er wel op dat ze er alles aan doen om ons niets te gunnen. welk excuus hebben ze nu weer. Frank bedankt voor je steun.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie