Skip to content

Koninklijke onderscheiding voor Mien Verheggen-Knapen uit Budschop

Redactie
3 juli 2020 | 11:30

Advertentie

Nederweert is een actieve gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven en betrokken inwoners. Veel van deze inwoners zijn als vrijwilliger actief. Dat komt ook tot uiting tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, ter gelegenheid van de viering van Koningsdag Dit jaar werden vijf inwoners op vrijdag 24 april door de burgemeester gebeld met het mooie nieuws dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd…. De uitreiking moest echter worden uitgesteld. Nu de coronamaatregelen worden versoepeld, mogen op vrijdag 3 juli de versierselen daadwerkelijk worden uitgereikt. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Mevrouw Mien Verheggen-Knapen uit Budschop (75 jaar)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Verheggen zet zich al ruim 29 jaar in voor de gemeenschap.

Vanaf 1991 is zij actief als vrijwilligster in Zorgcentrum Sint Joseph van de Stichting Land van Horne. Hier is zij vrijwilligster bij de dienst geestelijke verzorging. Zij zorgt ervoor dat de vieringen plaats kunnen vinden en dat bewoners hierbij actief betrokken worden. Daarnaast brengt zij bezoekjes aan bewoners in en buiten het zorgcentrum die daar behoefte aan hebben en biedt zij vaak steun in de laatste levensfase. Ook is zij bestuurslid van de Stichting Bewoners Sint Joseph en als vrijwilligster betrokken bij ontspannende activiteiten voor de bewoners van het zorgcentrum.

Sinds 2011 is zij actief voor de R.K. Parochie H. Lambertus Nederweert. Als koster is zij verantwoordelijk voor het gereedmaken van de kerk voor de diverse diensten en als acoliet ondersteunt zij de priester tijdens de vieringen. Daarnaast is zij een van de vrijwilligers die de zorg hebben over het poetsen van het koperwerk, dat in groten getale aanwezig is in de kerk.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie