Skip to content

Koninklijke onderscheiding voor Jacques Sieben uit Budschop

Redactie
3 juli 2020 | 15:05

Advertentie

Nederweert is een actieve gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven en betrokken inwoners. Veel van deze inwoners zijn als vrijwilliger actief. Dat komt ook tot uiting tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, ter gelegenheid van de viering van Koningsdag. Dit jaar werden vijf inwoners op vrijdag 24 april door de burgemeester gebeld met het mooie nieuws dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd…. De uitreiking moest echter worden uitgesteld. Nu de coronamaatregelen worden versoepeld, mogen op vrijdag 3 juli de versierselen daadwerkelijk worden uitgereikt. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

De heer Jacques Sieben uit Budschop (78 jaar)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Sieben zet zich al ruim 50 jaar in voor de gemeenschap.

In 1970 richtten de gezamenlijke buurtverenigingen van Nederweert en Budschop het Sinterklaascomité Nederweert-Budschop op. Dit comité organiseert vanaf dat moment de intocht van de Goedheiligman in Nederweert. De heer Sieben was vanaf de oprichting gedurende 26 jaar (1970-1996) als bestuurslid en penningmeester aan dit comité verbonden. Ook ondersteunde hij de organisatie en had hij samen met zijn echtgenote de zorg over de meer dan 30 Pietenpakken en het Sinterklaaspak.

Gedurende 8 jaar (1973-1981) was de heer Sieben bestuurslid van Buurtvereniging Sint Rochus Budschop. Destijds met zo’n 600 gezinnen als lid en tot op de dag van vandaag de grootste buurtvereniging in deze gemeente.

In 1974 namen de buurtvereniging en het kerkbestuur gezamenlijk het initiatief om een jeugdvereniging voor Budschop op te richten. De heer Sieben was een van de mensen die zich inzetten voor de bouw van het eerste (stenen) clubgebouw van deze vereniging waarna de rechtspersoon Jong Nederland Budschop kon worden opgericht voor de organisatie van de activiteiten. Als lid van het oudercomité was hij 16 jaar (1974-1990) actief betrokken bij de ondersteuning en organisatie van de jaarlijkse kampen en de jaarlijkse sportdag. Bovendien organiseerde hij acties (zoals wafelverkoop en kienavonden) om de kas te spekken waarmee activiteiten konden worden betaald.

De heer Sieben is inmiddels in totaal al 32 jaar (1975-2001 en 2014-heden) actief voor de Stichting Kindervakantiewerk Nederweert als vrijwilliger en de laatste jaren als verkeersregelaar bij de avondwandelvierdaagse.

Vanaf 1998 is de heer Sieben bestuurslid en penningmeester van de ouderenvereniging KBO Sint Rochus Budschop Nederweert. Naast zijn bestuurslidmaatschap en de zorg voor de financiën van de vereniging, is hij ook kartrekker van de tweewekelijkse kienavonden en zorgt hij voor de organisatie en het uitzetten van de jaarlijkse fietstocht.

Na het behalen van zijn EHBO-diploma was de heer Sieben gedurende 14 jaar (2002-2016) als lid van de EHBO-vereniging Nederweert actief als EHBO-vrijwilliger bij vele evenementen in onze gemeente.

Advertentie

1 Reactie

  1. Jacq van harte proficiat met je welverdiende onderscheiding.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie