Skip to content

Oproep D66: “Organiseer kermis Nederweert!”

Redactie
26 juni 2020 | 10:54

Advertentie

De fractie van D66 Nederweert roept het college van Burgemeester en Wethouders op om op korte termijn met een plan te komen voor de jaarlijkse kermis eind augustus. Tijdens de persconferentie van woensdag 24 juni over de versoepeling van de coronamaatregelen heeft het kabinet aangekondigd dat kermissen vanaf 1 juli weer zijn toegestaan. Dat biedt een unieke kans om dit jaar tóch een kermis in Nederweert te organiseren.

Kermis in Nederweert

Raadslid Kyll Bruijnaers: “Met het organiseren van een kermis steunen we horeca en kermisondernemers en geven we de inwoners een mooi evenement”. De fractie roept het college op om samen met ondernemers te onderzoeken hoe er veilig en verantwoord een kermis kan worden georganiseerd. Dat de gemeente Nederweert over initiatiefrijke ondernemers beschikt bewijst Vrienden van de Peel in Ospel. Hier wordt komend weekend een alternatieve kermis georganiseerd.

Nu kermissen weer zijn toegestaan met inachtneming van de coronamaatregelen, biedt dit ook een nieuwe kans voor kermis op Budschop. “We pleiten al langer voor terugkeer van een gezamenlijke kermis in Nederweert én Budschop. De attracties verspreiden over meerdere locaties voorkomt ook dat teveel mensen bij elkaar op één plek staan.” aldus Kyll Bruijnaers. De partij wil daarom dat bekeken wordt wat de mogelijkheden zijn om de attracties over het centrum te verspreiden.

Advertentie

7 Reacties

  1. Beste meneer Bruijnaers,

    Zoals u moet weten organiseerd de gemeente geen kermis maar de exploitanten zelf. Gemeente vergunt alleen.
    Heeft u bij de horeca navraag gedaan of ze hier wel behoefte aan hebben gezien de forse investering die ze dan (weer) moeten doen om iedereen te laten zitten met schermen er tussen en de 1,5 meter die gehandhaaft moet blijven?
    Wat als het slecht weer is worden ze dan gecompenceerd voor deze extra kosten?
    Nobel van u om dit te schrijven maar misschien eerst de juiste info ophalen bij de betrokken partijen.

    • Inderdaad eerst het huiswerk goed maken.
      En is er in Nederweert behoefte aan een kermis in deze tijd?
      Gun zowel de kermis exploitanten als ondernemers dit van harte
      Maar, In hoeverre houden de mensen zich nog aan die 1.5 meter?
      Wie controleert wat en is verantwoordelijk voor ieders veiligheid.
      Constateer dat men hier steeds losser mee omgaat, ongeacht of dit
      nu in de supermarkt, op straat, terras enz is.
      Zelfs al statafels gespot waar mensen bij elkaar STAAN zonder
      die 1.5 meter in acht te nemen.
      Staande genieten van een gekoeld uitgeserveerd drankje!

    • Altijd gedacht dat de horeca blij was met extra bezoekers. Schermen ? Waarvoor ? Er is ruimte genoeg om buiten uit te breiden met inachtneming van de anderhalve meter regeling.
      Plaats een aantal kermis atracties op het vernieuwde park aan de Brugstraat en op het grasveld voor de kerk in Budschop. Zo heeft Nederweert 4 dagen een sociaal karakter. Ospel geeft het goede voorbeeld.

    • Bij het vernieuwde park is bewust gekozen voor een andere inrichting zodat daar geen kermis meer mogelijk is. Bij een kermis hoort gezelligheid. Op een stoel ,anderhalve meter afstand inachtneming gezellig? De muziek met een behoorlijk volume waardoor gezellig bijkletsen met mensen op het terras niet mogelijk is. Lang leven het mobieltje en gebaren taal. Zooooo gezellig…!!!
      En ja de meningen zijn hier over verdeelt. Snap ik, je kunt het nooit goed doen voor iedereen.
      Maar laten we met zijn allen verstandig zijn en de kermissen uitstellen tot volgend jaar.
      En de tijd nemen om volgend jaar iedere dorpskern een fijne gezellige kermis te gunnen
      Een tijd van bezinning? In gesprek gaan met alle betrokken partijen en neem daar ook de gewone burger in mee. En aub geen duur onderzoek doen. Die zijn er al genoeg geweest op allerlei gebieden binnen de Gemeente Nederweert. En wat heeft dat opgeleverd? Mag een ieder voor zich zelf invullen! Het is een kwestie van nuchter nadenken, kom achter dat bureau vandaan en ga eens kijken hoe het in de praktijk daadwerkelijk werkt ! Leuk die ideeën/dromen allemaal…maar levert het dat gene op, wat je er van verwacht op de korte/lange termijn. Fijne dag en vergeet niet van elke dag te genieten met of zonder kermis.

  2. Altijd gedacht dat de horeca blij was met extra bezoekers. Extra schermen ? Er is buiten genoeg ruimte om stoelen en tafels te plaatsen met inachtneming van anderhalve meter.
    Zet een aantal atracties op het veld in Budschop voor de kerk en in het vernieuwde park in Budschop en Nederweert krijgt weer 4 dagen een sociaal karakter.
    Ospel geeft het goede voorbeeld.

    • Frans,

      Uw gedachte is nu het probleem.
      Iedereen heeft zich aan bepaalde regels te houden en met een kermis is het gedoemd te mislukken. Te veel mensen te dicht bij elkaar is nog het probleem waar de regering voor wil waken.
      Er is niets mis mee om even pas op de plaats te maken en geen gekke dingen te doen.
      Overigens is de vraag waarom er alleen in Nederweert een kermis moet komen?
      Waarom worden bij deze oproep Eind, Leveroy en Ospel vergeten?

  3. echt D66 roepen om een onderzoek en als dan blijkt dat er uitkomt dat het onder voorwaarden mogelijk is dan zullen ze hun steun wel weer intrekken. Omdat er een te grote verantwoordelijkheid op de schouders van hun wethouder rust dat die meteen in de stress schiet en het niet uit wil voeren.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie