Skip to content

Kom vlinders spotten in Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
26 juni 2020 | 16:00

Advertentie

In Nationaal Park De Groote Peel vliegen veel vlinders, waaronder een aantal bijzondere soorten. Voor wie meer wil weten over deze fleurige fladderaars houdt Staatsbosbeheer op zondag 5 juli vlinderexcursies vanaf buitencentrum De Pelen. Er zijn twee starttijden; om 11.00 en 14.00 uur. Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ontdek de vlinders van het veen
Tijdens de vlinderexcursie op zondag 5 juli ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar de vlinders van De Groote Peel. In dit voormalige hoogveengebied komen algemene, maar ook bijzondere soorten voor zoals de Phegeavlinder en het Spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Behalve het herkennen van de diverse soorten ontdek je ook wat het verschil is tussen dag- en nachtvlinders. Wist je trouwens dat er ook overdag vliegende nachtvlinders zijn? De Peelgids vertelt wat waardplanten zijn en welke waardplanten er in De Groote Peel voorkomen. En natuurlijk komt de metamorfose van vlindereitje via rups, pop naar volwassen vlinder aan bod. Met behulp van een zoekkaart, waarop de meest voorkomende vlinders van de Peel staan afgebeeld, kan je de meeste soorten vrij eenvoudig te herkennen. Een interessante excursie voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

De vlinderexcursies starten om 11.00 en om 14.00 uur. De route is ongeveer 2 kilometer lang en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, inclusief een zoekkaart vlinders voor alle deelnemers. Let op: Er kunnen max. 10 deelnemers per excursie meedoen. Online reserveren is dan ook noodzakelijk en kan via:www.staatsbosbeheer.nl/vlinderspelen

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kan je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier kun je terecht voor verschillende soorten nestkasten, interessante natuurboeken, smakelijke streekproducten en leuke natuurontdekspulletjes. Bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kan je nagenieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is op maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum via: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie