Skip to content

70 kinderen spelen mee tijdens Nationale Buitenspeeldag in Nederweert

Redactie
17 juni 2020 | 15:00

Advertentie

Beweegcoaches van Sport Nederweert trokken alles uit de kast tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 10 juni. Het jaarlijkse spektakel trok dit jaar weer de aandacht van veel kinderen op het grasveld bij Gemeenschapshuis Reigershorst in Nederweert. “Alles kan en alles mag tijdens de Nationale Buitenspeeldag!”, aldus beweegcoach Rikus.

Buitenspeeldag

Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag plaats in Nederweert. Dit jaar toverden de beweegcoaches van Sport Nederweert het grasveld achter Gemeenschapshuis Reigershorst in Nederweert om tot een waar speelparadijs. Rikus: “Het was een groot feest. Kinderen deden mee met allerlei spellen, maar vooral het lasergamen was favoriet.Echt gaaf! Alsof je een schietspel in het echt speelt”, klonk het over het veld. Net als: “Het was echt leuk vandaag. Wanneer kunnen we weer meedoen?”

Corona weerhield ons niet ons om dit jaarlijkse evenement te organiseren. Ondanks een aantal maatregelen hebben we veel kinderen verdeeld over de verschillende spellen buiten in beweging gebracht”, vult Patricia aan. Niet alleen vandaag, maar ook op andere momenten spelen kinderen meer buiten. Manon: “Een mooie ontwikkeling in deze gekke tijd. Buitenspelen is namelijk meer dan alleen een frisse neus halen. Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Reden genoeg dus. Wij kijken weer uit naar volgend jaar.

Meer weten over Sport Nederweert en de Nationale Buitenspeeldag? Neem een kijkje op onze website: www.sportnederweert.nl én volg ons op Facebook.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie