Skip to content

Nederweert Anders | Zondagmiddag overpeinzing

Redactie
8 juni 2020 | 19:39

Advertentie

Maandag 1 juni was de metereologische lente voorbij. Een bijzondere lente dit jaar. Een lente die niet in het teken stond van nieuw leven maar waarin dagelijks de sterfte statistieken het Journaal domineerden. Een lente waarin we bang werden voor elkaar en afstand moesten houden. Afstand tot de ouderen in de verpleeghuizen, afstand waardoor scholieren geen eindexamen konden doen en afstand waardoor we geen afscheid konden nemen van overledenen. Vanaf 1 juni mochten de terrassen weer open en werd het weer toegestaan thuis meer bezoek te ontvangen. Op 1 juni was ook de dag van de betogingen tegen racisme. Een verwerpelijk fenomeen al lijkt het voor veel mensen wat ver van ons bed. Maar ook in Nederland wordt steeds de getinte reiziger eruit gehaald voor paspoortcontrole en is de plaats in de bus naast de vrouw met het hoofddoekje vaak onbezet.

In Nederweert lijkt het alsof we andere zorgen hebben. Zorgen om de droogte waardoor onze gewassen niet groeien. Zorgen over het afval dat steeds vaker opduikt op plekken waar het niet hoort. Zorgen om de leegstaande stallen en schuren die benut worden als drugslaboratoria. Zorgen om de gezondheid van ons leefklimaat. Sommige zaken zijn eenvoudiger aan te pakken dan andere zaken.

In de laatste raadvergadering zijn vragen gesteld over de bouwstop in Leveroy. Hoe vervelend ook, maar als je kiest voor gezondheid dan moet je niet willen dat er gebouwd gaat worden in de directe omgeving van een bedrijf met mogelijke gezondheidsricico’s. Ook ging het in de laatste raadvergadering om het beleid ten aanzien van huisvestiging van Arbeidsmigranten. In Nederweert hebben we besloten om aanvullende eisen te stellen aan de huisvesting van Arbeidsmigranten. De (agrarische) bedrijven die thans woonruimte bieden aan arbeidsmigranten vallen niet onder het nieuwe beleid, maar toekomstige nieuwe huisvestingslocaties wel. Uit een enquete onder arbeidsmigranten blijkt dat privacy en ruimte als 3e belangrijke factor genoemd wordt. Op de eerste plaats staat een redelijke huurprijs en op de 2e plaats een woonlocatie dicht bij de werklocatie. Ruimte en privacy is belangrijk en zeker dus in een tijd waarin de 1,5 meter samenleving de norm gaat worden. Overigens staat het aangepast beleid ten aanzien van huisvesting voor arbeidsmigranten los van onze vraag om ook specifiek te bouwen voor jongeren en ouderen. Zeker in de nieuwe plannen in Ospel maar ook op andere plekken in Nederweert zou dit mogelijk moeten zijn.

Op 7 juli wordt de kadernota behandeld. Een moment om stil te staan bij de financien in de gemeente. Met alle (Corona-) maatregel een belangrijk moment. Immers voor veel mensen is de huidige tijd een zorgelijke tijd. Banen staan op de tocht, de overheidsuitgaven aan de steunmaatregelen zullen terug betaald moeten worden. Het blijft dan ook zaak om kritisch te blijven op waar we mee bezig zijn. Nederweert Anders kiest voor een positief kritische maar realistische benadering en weegt alle voors en tegens tegen elkaar af waarbij gezondheid voor ons steeds privaleert. Suggesties van iedereen zijn welkom.

Namens Nederweert Anders
Ria Stienen, Fractievoorzitster

Advertentie

3 Reacties

  1. Inderdaad overpeinzen en afwegen. Maar vooral geen standpunt of besluit nemen. Zo kennen we nederweert anders weer

  2. Beste Ria, prima zo’n overpeinzing, maar laat het volgen door krachtige en heldere standpunten en besluiten. Niet rond de pot draaien, anders is Nederweert Anders niet anders!

  3. Schandalige woorden van deze fractievoorzitter als het gaat om Leveroy.
    Waarom maak je je er zo makkelijk vanaf om te zeggen dat Leveroy pech heeft gehad of “hoe vervelend ook”.
    Schaam je dat je niet in gesprek bent gegaan met de gemeenschap om samen een oplossing te zoeken.
    Dat noemt men besturen. Wat jullie doen is jullie zakken vullen met slap lullen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie