Skip to content

Meer ruimte voor een starterslening: maximale koopsom verhogen

Redactie
3 juni 2020 | 17:11

Advertentie

De gemeente Nederweert helpt starters op de woningmarkt door een starterslening aan te bieden. Ze gaan de maximale koopsom van een starterswoning verhogen tot € 225.000,-. Op die manier komen er meer woningen beschikbaar waar starters een tweede lening voor kunnen aanvragen.

Steun in de rug
Sinds 2011 biedt de gemeente Nederweert starters een steun in de rug bij de aankoop van hun eerste woning in de vorm van een starterslening.

Stijgende huizenprijzen
In de gemeentelijke Verordening Starterslening Nederweert 2019 was de maximale koopsom vastgesteld op € 185.000,-. Dit was tot voor kort in lijn met de startersregeling van de Provincie Limburg. De Provincie heeft onlangs besloten om de maximale koopsom voor een woning voor een starter die in aanmerking wil komen voor een starterslening vast te stellen op € 225.000,-. De maximale lening is door de provincie verhoogd naar € 45.000,-. De reden hiervoor is de aanhoudende stijging van de huizenprijzen. Met de nieuwe Verordening Starterslening Nederweert 2020 sluit Nederweert aan bij de regeling van de provincie.

Meer aanbod
Het aanbod van goedkope bestaande woningen in Nederweert is van oudsher vrij klein. De stijgende huizenprijzen maken het aanbod alleen maar kleiner. Door de maximale koopsom te verhogen, willen we een groter aanbod creëren van bestaande woningen waar een starterslening voor mogelijk is. Ook geeft de hogere maximale koopsom mogelijkheden om nieuwbouw starterswoningen te bouwen tot maximaal dit bedrag. Hierover maakt de gemeente afspraken met projectontwikkelaars. Zo zijn er op dit moment nieuwbouwstarterswoningen gepland in Ospel (4), Nederweert-Eind (2) en Nederweert-Hoebenakker (3).

Voorwaarden voor starterslening
Aan het verkrijgen van een starterslening zijn voorwaarden verbonden. Zo mag de aanvrager niet eerder een eigen woning in bezit hebben gehad. Ook vindt er een financiële toets plaats om te beoordelen of iemand voor een lening in aanmerking komt en hoe hoog deze kan zijn. Deze toets vindt plaats door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Meer informatie vindt u op www.svn.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie